Schimbări radicale în Loturile Olimpice de Judo ale României

Foto: Facebook - European Judo Union
Foto: Facebook - European Judo Union

O întrunire extraordinară a avut loc în Poiana Brașov unde s-au decis modificări importante în structura de coordonare, organizare și componență a Loturilor Olimpice de Judo ale României.

În data de 25.08.2021, în Poiana Braşov a avut loc întrunirea extraordinară a Comitetului Director al Federaţiei Române de Judo, se arată într-un comunicat de presă.

În cadrul şedinţei convocate de către preşedintele Cozmin Guşă s-a analizat evoluţia mult sub aşteptări a delegaţiei noastre participante la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, respectiv luarea de măsuri şi decizii pentru activitatea din perioada următoare în vederea creşterii performanţei.

Ce schimbări vor fi făcute

 

Principalele decizii adoptate în cadrul Comitetului Director vizează modificarea radicală a componenţei Loturilor Olimpice ale României, masculin şi feminin, dar şi modificarea organigramei şi a organizării colectivelor tehnice ce asista aceste loturi.

Astfel, în cadrul Lotului de Seniori numărul s-a redus de la 9 sportivi la 7, aceştia fiind în majoritatea lor foşti campioni mondiali, europeni, medaliaţi în competiţiile de juniori şi cadeţi dar şi cu rezultate recente obţinute în acest an la competiţiile internaţionale de seniori.

Restructurări și în lotul feminin

 

La feminin, de asemenea s-a luat decizia restructurării lotului prin promovarea unor campioane şi medaliate internaţional din noua generaţie de sportive ale României. Restructurările la nivelul colectivului tehnic, coordonatori, antrenori respectiv preparatori se vor implementa în perioada imediat următoare conform deciziilor Comitetului Director. 

La şedinţa de analiza au participat toţi membrii Comitetului Director dar şi antrenorii Lotului de Cadeţi şi Juniori ai României, în calitate de invitaţi.

Judo: România a încheiat Europenele de cadeţi cu două medalii

 

România a încheiat Campionatele Europene de judo pentru cadeţi de la Riga, desfăşurate în perioada 17-19 august, cu două medalii, una de argint, câştigată de Vanessa Tolea, la cat. 48 kg, iar alta de bronz, obţinută de Florina Bădiceanu, la cat. 52 kg, scrie Agerpres. 

Rusia a ocupat primul loc în clasamentul pe medalii, cu 5 de aur, 4 de argint şi 2 de bronz, urmată de Azerbaidjan, 3-1-2, şi Israel, 2-1-1, etc. România a ocupat locul 13 (0-1-1).

România a participat cu 14 judoka la Europenele de cadeţi, 9 băieţi şi 5 fete. La competiţie s-au aliniat 393 judoka din 37 de ţări, dintre care 217 la masculin şi 176 la feminin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel