Scandalul Crashgate din Formula 1 revine în atenţie. Lewis Hamilton ar putea pierde un titlu de campion mondial

Fotografie de la Rezk Assaf, Pexels
Fotografie de la Rezk Assaf, Pexels

În 2008, Lewis Hamilton a câştigat titlul de campion mondial la Formula 1 în dauna lui Felipe Massa, la acel moment pilot pentru Ferarri. Situaţia s-ar putea schimba, însă, acum că scandalul Crashgate intră din nou în atenţia publicului. 

Brazilianul Massa este decis să meargă în instanţă pentru recuperarea titlului pierdut, după noile declaraţii ale lui Bernie Ecclestone despre Crashgate. Dacă va avea câştig de cauză, atunci Lewis Hamilton va avea doar 6 titluri de campion mondial, nu 7. În 2008, Massa a pierdut titlul mondial la un singur punct diferenţă în faţa lui Hamilton. 

La 15 ani distanţă, Bernie Ecclestone recunoaşte că s-au făcut greşeli în ceea ce priveşte investigaţia din 2008, atunci când un accident pe pistă l-a scos din cursă pe Massa. Concret, Nelson Piquet jr şi-a lovit monopostul de parapeţi, la îndemnul celor din boxe, şi i-a permis astfel lui Fernando Alonso să câştige Marele Premiu din Singapore. Lewis Hamilton a luat 6 puncte pentru locul al treilea, iar Felipe Massa, care a condus cursa timp de 17 tururi, a terminat pe locul 13 şi a pierdut puncte şi în urma unui incident la boxe. 

Brazilianul a simţit că totul a fost o conspiraţie împotriva sa, dar nu a mers în instanţă la finalul acelui sezon. Acum, însă, Bernie Ecclestone spune că oficialii F1 "au decis să nu acţioneze, pentru a proteja sportul şi a evita un scandal uriaş, în loc să anuleze rezultatele de la Singapore. Atunci, Felipe Massa ar fi devenit campion mondial, nu Hamilton", conform thejudge13.com

"Bernie trebuia să spună asta mai devreme. Eu am vorbit la acea vreme cu Ferrari, cu avocaţii echipei, iar ei mi-au spus că nu e nimic de făcut. Mereu m-am gândit, şi mă gândesc şi azi, că dacă mi-aş fi luat singur avocaţi şi prezentam cazul, rezultatul era diferit. Ştim că atunci a fost un jaf, iar eu am pierdut cel mai mult...", a replicat Felipe Massa. 

Massa nu vrea banii FIA, doar corectarea situaţiei 

"În funcţie de ţară, nu poţi merge 15 ani în urmă pentru a rezolva un caz. Dar voi studia opţiunile pe care le am. Trebuie să ştiu ce pot face. Nu am interese financiare. Nu vreau să dau FIA în judecată pentru a lua mulţi bani. Vreau doar ca justiţia să corecteze acea situaţie", a mai spus Massa. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel