Scandal în Senat. Cazul Dan Șova a luat o nouă turnură

Scandal în plenul Senatului pe hotărârea cerută de Curtea Constituţională în cazul votului dat senatorului Dan Şova. Plenul Senatului a respins, luni, la vot, proiectul de Hotararea propus de Biroul permanent în vederea constatării rezultatul votului pe care senatorii l-au exprimat, în data de 25 martie, cu privire la cererea de încuviințare a reținerii și arestării preventive a lui Dan Șova.

Senatorii au respins această Hotărâre cu 68 de voturi împotrivă, 43 de abțineri și două voturi pentru, potrivit Agerpres. A fost scandal în plenul Senatului pe hotărârea cerută de Curtea Constituţională în cazul votului dat senatorului Dan Şova.

Potrivit textului proiectului de Hotărâre propus de către Biroul Permanent, se constată că "în urma votului exprimat în ședința Senatului din data de 25 martie 2015, nu au fost întrunite condițiile cerute de art. 24, alin. 4 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor, (...) și de art. 173 din regulamentul Senatului, aprobat prin Hotărârea Senatului nr. 28/2005, cu modificările și completările ulterioare, în vigoare la data de 25 martie 2015, pentru a încuviința reținerea și arestarea preventivă a senatorului Șova Dan-Coman".

În 25 martie, la votul din plenul Senatului, din cele 151 de voturi exprimate în cazul solicitării vizându-l pe Dan Şova, au fost înregistrate 79 de opţiuni "pentru", 67 "împotrivă", iar cinci voturi au fost anulate.

În aceste conditii, Călin Popescu Tăricanu va fi obligat să semneze și să trimită la Monitorul Oficial Hotărârea propusă de senatorul PSD Șerban Nicolae.

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu, prima declarație după a treia cerere DNA în cazul lui Dan Șova 

Diferenta este că Tăriceanu va semna acum un document datat cu 25 martie în loc de unul datat cu 20 aprilie.

Practic, prin această Hotărâre propusă plenului se constată că solicirea ministrului Justiției de încuviințare a arestării lui Dan Șova este respinsă.

Curtea Constituţională arăta, în motivarea deciziei privind conflictul juridic de natură constituţională între PICCJ şi Senat, publicată vineri, că această Cameră trebuie să redacteze hotărârea în cazul cererii DNA de arestare a lui Dan Şova, întrucât, altfel, procedura nu este finalizată, pentru că nu poate fi publicată în Monitor.

Astfel, judecătorii constituţionali au ajuns la concluzia că, în cazul lui Dan Şova, Senatul a răspuns cererii de încuviinţare a arestării senatorului Dan-Coman Şova printr-un act denumit 'comunicare', care nu a fost publicat în Monitorul Oficial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel