Sălaj: Circa 300 de ciclişti din întrega ţară, aşteptaţi la competiţia Velotur Sălaj 2019

Circa 300 de ciclişti din întreaga ţară sunt aşteptaţi să participe, sâmbătă şi duminică, la competiţia ciclistică Velotur Sălaj 2019, organizată în Zalău, respectiv în zona Castrului Roman Porolissum.

Acţiunea este organizată în cadrul evenimentului Road Grand Tour, cel mai mare eveniment de ciclism de şosea din România, iniţiat de Asociaţia Judeţeană de Ciclism Prahova sub egida Federaţiei Române de Ciclism, în cadrul căreia urmează a se organiza treisprezece etape distincte pe teritoriul ţării. Potrivit organizatorilor, etapa din judeţul Sălaj, la care s-au înscris circa 300 de ciclişti, va a avea o probă contra-timp individual, ce se va desfăşura sâmbătă, pe centura Zalăului, prin parcurgerea dus-întors o singură dată a distanţei de 16,8 km, respectiv proba de fond, ce va avea loc duminică.

Traseul de fond este cel din anii precedenţi, respectiv 2017 şi 2018, startul şi finişul în zona Castrului Roman Porolissum, cu două variante ale probei: tura scurtă 65 km (o singură buclă) sau tura lungă 115 km (două bucle). 'Evenimentul este deja o tradiţie la nivelul judeţului, iar pe lângă componenta sportivă, acesta îşi propune de asemenea să valorifice potenţialul turistic al Castrului Roman Porolissum, un loc în care amprenta istoriei se vede şi se simte la fiecare pas', se arată pe pagina de Facebook a Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj. Instituţia judeţeană participă la organizarea şi desfăşurarea Velotur Sălaj 2019 prin asigurarea fondului de premiere în cuantum de 15.000 lei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel