S-a redeschis Tour Eiffel

George Mihail Pârvan / 14 apr 2018 / 18:02 Salveaza PDF Comentarii

Celebrul obiectiv turistic din capitala Franței a fost închis pentru o zi și jumătate, din cauza unei greve a angajaților responsabili cu securitatea.

Turnul Eiffel, un adevărat simbol al Parisului, a fost redeschis. Faimoasa construcție pe schelet de oțel nu a primit vizitatori timp de o zi și jumătate, din cauza unei greve  angajaților care răspund de securitate, după cum notează Agerpres. Turnul Eiffel a fost construit între 1887 și 1889 și a fost inagurat cu ocazia Expoziției Mondiale care a avut loc în acel an. De atunci a devenit extrem de cunoscut și este considerat c o emblemă a capitalei Franței.

[citeste si]

Peste 6 milioane de vizitatori anual

Tour Eiffel este un obiectiv turistic de prim rang.  În fiecare an, aproaximativ șase milioane de omeni urcă în uriașa construcție din Paris/ Turnul Eiffel este construit din bucăți de metal pe care scrie ”Made in Resita” și măsoară 324 metri și are o masă totală de 10.100 tone. A fost construit sub comanda inginerului elvețian Gustve Eiffel, care, inițial, nu a fost atras de idee. În cele din urmă, i-a plăcut, a cumpărat brevetul și așa a apărut turnul care îi poartă numele.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27