S-a întâmplat astăzi - 19 martie. Guvernant împușcat pentru că a facilitat concedierea angajaților din Italia

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Iată câteva dintre evenimentele majore care au avut loc pe 19 martie.

1920 - Statele Unite au refuzat să ratifice Tratatul de la Versailles și să se alăture Ligii Națiunilor, din teama de a fi atrase într-un război în cazul în care o altă țară membră era invadată.

1930 - Arthur Balfour, prim-ministru conservator britanic, a murit. Este cunoscut pentru Declarația Balfour pe care a făcut-o în calitate de secretar de stat pentru afaceri externe în 1917, care promitea poporului evreu o patrie în Palestina.

1932 - Podul Sydney Harbour din Australia a fost inaugurat.

1964 - Tunelul Marele Saint Bernard sub Alpi, între Elveția și Italia, a fost deschis.

2000 - Liderul opoziției de lungă durată, Abdoulaye Wade, a fost ales președinte al Senegalului, punând capăt celor 40 de ani de guvernare neîntreruptă a Partidului Socialist.

2001 - Socialistul Bertrand Delanoe a câștigat alegerile pentru primarul Parisului și Stânga a preluat puterea în capitală pentru prima dată în 130 de ani.

2001 - Cea mai mare companie de resurse din Australia, BHP, a anunțat o fuziune în valoare de 28 de miliarde de dolari cu Billiton, listată la Londra, pentru a crea al doilea cel mai mare gigant mondial în domeniul minereurilor și metalelor.

2002 - Marco Biagi, unul dintre autorii reformelor controversate ale premierului italian Silvio Berlusconi, care facilitează angajarea și concedierea angajaților, a fost împușcat mortal în Bologna.

2007 - O explozie de metan a ucis 110 persoane într-o mină de cărbune siberiană, în cel mai mortal accident din industria minieră a Rusiei din cel puțin o decadă.

2008 - Scriitorul vizionar de science-fiction Arthur C. Clarke, cel mai bine cunoscut pentru lucrările sale din filmul "2001: O odisee spațială", a murit la vârsta de 90 de ani.

2009 - Josef Fritzl din Austria a fost condamnat la închisoare pe viață într-o unitate medicală securizată pentru că și-a ținut și violat fiica într-o pivniță timp de 24 de ani, având șapte copii cu ea și provocând moartea propriului său fiu nou-născut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel