Ryoyu Kobayashi a câştigat Turneul celor 4 Trambuline

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Schiorul japonez Ryoyu Kobayashi este noul campion al Turneului celor 4 Trambuline, cel mai important turneu din lumea săriturilor cu schiurile. 

aponezul Ryoyu Kobayashi a câştigat prestigiosul Turneu al celor Patru Trambuline, momentul de vârf al sezonului în Cupa Mondială de sărituri cu schiurile, în ciuda locului cinci ocupat în cel de-al patrulea şi ultim concurs, disputat joi la Bischofshofen (Austria). Kobayashi (25 ani) a terminat învingător în primele trei etape ale celei de-a 70-a ediţii a Turneului, desfăşurate la Garmisch-Partenkirchen (Germania), Oberstdorf (Germania) şi Bischofshofen (care a găzduit şi etapa anulată la Innsbruck din cauza vântului).

El a ratat ocazia de a deveni primul săritor cu schiurile din istorie care câştigă toate cele patru etape ale Turneului celor Patru Trambuline în două rânduri, după ce a reuşit această performanţă în sezonul 2018-2019.

Cel de-al doilea concurs de la Bischofshofen s-a încheiat cu victoria austriacului Daniel Huber, aflat la primul său succes în Cupa Mondială. Acesta s-a impus cu două sărituri de 136,5 m şi 137 m, care i-au adus un total de 286,8 puncte. Pe locurile următoare s-au clasat norvegianul Halvor Egner Granerud (282,4 puncte) şi germanul Karl Geiger (281,9 puncte).

Graţie triumfului din Turneul celor Patru Trambuline, Ryoyu Kobayashi şi-a consolidat poziţia de lider al Cupei Mondiale, fiind totodată principalul pretendent la medalia de aur la apropiatele Jocuri Olimpice de la Beijing (4-20 februarie), scrie Agerpres.

Ce trebuie să știi despre schiatul în România

România are multe locuri amenajate pentru pasionații de schi și snowboarding sau pentru cei care-și doresc să învețe un sport de zăpadă. Există multe stațiuni cu pârtii bune și de intensități diferite, însă nu toate sunt aproape de Capitală, motiv pentru care Valea Prahovei rămâne cea mai aglomerată dintre ele, dar poate și cea mai scumpă.

Subiectul rămâne unul sensibil printre pasionați, deoarece statul român este rămas în urmă cu investițiile în acest gen de turism, iar numărul celor care aleg stațiunile din afară (sau chiar din apropierea țării noastre, cum ar fi Bansko în Bulgaria) este în continuă creștere.

VEZI MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel