Rugby: Cupa Webb Ellis a ajuns în Japonia, cu 100 de zile înaintea startului Cupei Mondiale

Cupa Webb Ellis, trofeul atribuit câştigătoarei Cupei Mondiale de rugby, a sosit în Japonia, urmând să fie prezentat, miercuri, în cursul unei ceremonii care va marca cele 100 de zile rămase până la startul ediţiei din acest an a celei mai importante competiţii din lumea sportului cu balonul oval.

Sud-africanul Bryan Habana şi galezul Shane Williams însoţesc trofeul în turneul pe care acesta îl va efectua prin Japonia, în perioada rămasă până la startul Mondialului 2019, conform site-ului oficial al competiţiei.

Cupa Webb Ellis va ajunge cu această ocazie în cele 12 oraşe gazdă ale turneului final, precum şi la Kyoto şi Hiroshima, va vizita comunităţi, şcoli şi spaţii publice, până la partida de deschidere a Cupei Mondiale, programată pe 20 septembrie.

"Sosirea Cupei Webb Ellis în ţara gazdă este un moment simbolic pentru fani, deoarece marchează startul numărătorii inverse până la debutul turneului", a subliniat Brett Gosper, directorul general al World Rugby.

Evenimentul este cu atât mai special, în condiţiile în care Japonia găzduieşte prima Cupă Mondială de rugby din Asia.

În ultimele 18 luni, trofeul a parcurs deja 200.000 de km pentru a vizita 19 ţări şi a fost văzut de peste 80.000 de persoane. În periplul său, Cupa Webb Ellis a trecut prin cele mai cunoscute monumente ale lumii, precum Taj Mahal (India) sau Marele Zid (China), ajungând totodată la o altitudine de 5.000 m în Himalaya.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel