CSM București: Șase noi achiziții pentru secția de rugby

Echipa de rugby CSM București i-a achiziționat pe internaționalii români Stelian Burcea și Valentin Calafeteanu, ambii de la campioana Timișoara Saracens, a anunțat clubul din Capitală pe site-ul său oficial.

Totodată, CSMB i-a mai transferat pe Florin Gorun (CSM Știința Baia Mare), Paul Petucher (U Cluj), Dumitru Papaiane (Năvodari) și pe internaționalul georgian de tineret George Suluașvili.

Într-o echipă este bine să ai un echilibru între tineri și jucători experimentați, cu leadership extraordinar. Sunt foarte fericit să am sub comanda mea jucători internaționali. Mă bucur să văd că astăzi CSMB a făcut încă un pas pentru a deveni un club pe care jucătorii români să îl aleagă și o echipă de care tot Bucureștiul să fie mândru. Experiența jucătorilor care au sosit în această perioadă ne va ajuta enorm să îi creștem pe tinerii talentați care sunt la această echipă deja. În următoarele săptămâni ni se vor alătura alți 6-7 jucători, străini, dar și români, a declarat antrenorul Michael Bradley.

Stelian Burcea, căpitan al echipei naționale (64 selecții) și al campioanei Timișoara Saracens în ultimii șapte ani, s-a arătat încântat să se alăture proiectului CSM București: Este un nou drum pentru mine, am găsit o echipă tânără, cu potențial și dornică de afirmare. Va depinde de noi să ne îmbunătățim de la lună la lună și în final să reușim o calificare între primele patru echipe ale României în acest sezon. Am mai avut în cariera astfel de restarturi și de fiecare dată s-a demonstrat că un proiect sănătos la care se adaugă muncă multă este calea garantată spre succes. Este o provocare pentru mine, simt și am încredere că putem face performanță.

[citeste si]

La rândul său, Vali Calafeteanu (87 selecții), a declarat: Mi-am dorit să mă alătur acestui proiect al CSM-ului. Personal, pentru mine, este o nouă provocare, un nou început de drum și-mi doresc foarte mult să avem succes ca echipă. Cu mult entuziasm, la fel de multă muncă și având continuitate vom atinge toate obiectivele propuse de către club.

Florin Gorun și Paul Petucher sunt doi pilieri experimentați, care au evoluat mai multe sezoane în SuperLiga CEC Bank și care vor întări înaintarea tigrilor, în timp ce Suluașvili, internațional georgian de tineret, care a evoluat pentru mai multe sezoane în Franța, joacă pe postul de taloner.

Tânărul centru Dumitru Papaiane (22 ani) este internațional de juniori al României.

CSM București s-a despărțit de mai mulți jucători în această iarnă: Mihai Popovici, Dumitru Constantin, Taufui Siokivaha, Siale Fahiua, Richard Plopeanu, Cătălin Prunaru, Sioeli Nau, Alexandru Neaga și Tiberiu Conache, în timp ce Ion Florentin a renunțat la cariera de jucător și s-a alăturat staff-ului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel