Rugby: Clubul Saracens, penalizat cu 35 de puncte şi amendat cu 5,3 milioane de lire

Campioana Angliei la rugby, Saracens, a fost penalizată cu 35 de puncte şi amendată cu 5,36 milioane de lire sterline (6,92 milioane de dolari) după ce a fost găsită vinovată de încălcarea regulilor legate de plafonul salarial, a anunţat, marţi, conducerea ligii engleze, Premiership Rugby, citată de Reuters.

Presa britanică a relatat că încălcările sunt legate de mai mulţi internaţionali englezi, printre care Owen Farrell, Maro Itoje, Mako şi Billy Vunipola, implicaţi într-un parteneriat de afaceri cu preşedintele clubului, Nigel Wray.

Ancheta a avut o durată de nouă luni şi a analizat ultimele trei sezoane. O comisie independentă a stabilit că Saracens a încălcat într-adevăr plafonul salarial de 7 milioane de lire pe an.

Saracens poate face apel la decizie în faţa unei comisii de arbitraj, scrie BBC.

Saracens, care a reuşit în sezonul trecut să câştige titlul în Premiership, dar şi Cupa Campionilor, pe plan european, ocupa locul patru în clasamentul sezonului, cu 9 puncte din trei partide, înaintea anunţării sancţiunilor.

Saracens a furnizat nu mai puţin de nouă jucători echipei Angliei, care a jucat finala Cupei Mondiale din Japonia, sâmbătă, câştigată de Africa de Sud.

Saracens are din 2014 un parteneriat cu echipa de rugby din Timişoara, care îi poartă numele (Timişoara Saracens).
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel