Rugby: Australianul Israel Folau, găsit vinovat de încălcarea gravă a codului de conduită

Australianul Israel Folau a fost găsit vinovat, de o comisie de disciplină a Federaţiei australiene de rugby (ARU), de încălcarea gravă a codului de conduită a jucătorilor, prin postarea unui mesaj pe reţelele de socializare cu caracter homofob, relatează Reuters.

Folau, un creştin evanghelist fervent, deţinător al recordului de eseuri în Super Rugby, a fost audiat timp de trei zile de către o comisie din trei membri, care trebuia să decidă dacă internaţionalul australian de 30 ani a încălcat codul de conduită a jucătorilor.

ARU a anunţat într-un comunicat că Israel Folau a fost găsit vinovat de o încălcare gravă a Codului de conduită a jucătorilor profesionişti prim mesajul său postat pe reţelele de socializare în data de 10 aprilie 2019. Comisia de disciplină va analiza documentele scrise ale părţilor implicate şi va decide o eventuală sancţiune.

Clubul New South Wales Waratahs a anunţat deja public că va rezilia contractul lui Folau. Federaţia australiană a decis să-i rezilieze contractul, după ce postările au generat polemici aprinse în societatea australiană şi i-a lăsat două opţiuni: să accepte hotărârea sau s-o conteste în faţa justiţiei, ceea ce el a decis să facă.

Cazul lui Folau a stârnit ecouri dincolo de lumea rugby-ului, declanşând o dezbatere amplă despre libertatea de exprimare şi despre capacitatea angajatorului de a controla viaţa angajaţilor dincolo de locul de muncă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel