România țintește 10 medalii la Jocurile Olimpice de la Paris din această vară, conform unui clasament

Sursa: Freepik
Sursa: Freepik

Delegația României la Jocurile Olimpice de vară de la Paris (26 iulie-11 august) ar putea obține 10 medalii, conform unui clasament virtual publicat miercuri de compania de cercetare Nielsen Gracenote.

Acest bilanț ar reprezenta cea mai bună performanță a României din ultimele cinci ediții ale JO de vară, după ce la Beijing, în 2008, a obținut 9 medalii, la Londra, în 2012, 7 medalii, la Rio, în 2016, 4 medalii și la Tokyo, în 2020, 4 medalii. De remarcat este și saltul semnificativ față de JO de la Atena, în 2004, unde România a cucerit 19 medalii.

Clasamentul Gracenote plasează România pe locul 25 în ierarhia generală pe medalii, Statele Unite fiind favorite, cu un total estimat de 123 de medalii (39 de aur, 37 de argint și 47 de bronz). China se clasează pe locul al doilea, cu 89 de medalii preconizate, urmată de Marea Britanie, cu 66. Țara-gazdă, Franța, este creditată cu un număr de 55 de medalii, o creștere semnificativă față de JO de la Tokyo din 2020 (35 de medalii).

Ucraina, deși afectată de conflictul armat, se estimează că va obține 13 medalii, dintre care 3 de aur, demonstrând tenacitatea și spiritul de luptă al sportivilor săi.

Clasamentul virtual se bazează pe un model statistic complex care analizează rezultatele individuale și de echipă din competițiile anterioare (Jocuri Olimpice, Campionate Mondiale, Cupe Mondiale) pentru a estima performanțele potențiale ale fiecărei țări.

Până în prezent, România a confirmat participarea a 80 de sportivi la Jocurile Olimpice de la Paris, în discipline precum atletism, înot, box, kaiac-canoe, canotaj, gimnastică artistică și ritmică, polo pe apă, tenis de masă, lupte și haltere, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel