România, Președinția Consiliului UE. Concert inaugural

sursă: cultura.ro
sursă: cultura.ro

Preluarea Președinției Consiliului Uniunii Europene de către România a fost marcată astăzi, 24 ianuarie 2019, la Bruxelles, printr-un concert de muzică clasică al Orchestrei Române de Tineret, găzduit de BOZAR, instituție culturală de prestigiu din capitala Belgiei.

Evenimentul inaugural a avut loc în prezența Ministrului Culturii și Identității Naționale, Valer-Daniel Breaz, și a altor miniștri și membri ai Guvernului României, alături de reprezentanți ai Comisiei Europene, ai Parlamentului European, ai Serviciului European de Acțiune Externă, ai Comitetului Regiunilor, Secretariatului General al Consiliului UE, europarlamentari români, reprezentanți ai corpului diplomatic aflat la Bruxelles și funcționari români din instituțiile europene.

VEZI ȘI Alegeri 2019. Pleșoianu vrea să fie președinte. Codrin Ștefănescu, PRIMA reacție

În intervenția sa, Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Valer-Daniel Breaz, a făcut referire la momentul lansării oficiale a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, 24 ianuarie, o dată simbolică pentru poporul român și anume, împlinirea a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Facem parte din marea familie europeană 

"Pentru noi, românii, Uniunea Europeană este mai mult decât un proiect de integrare politică. Este o uniune de suflete care gândesc și vibrează împreună. Aspirațiile noastre politice de a face parte din familia europeană se bazează, în primul rând, pe cultura noastră comună europeană. Facem parte din marea familie europeană și nu am pierdut niciodată această identitate în anii dificili care au trecut de când statul nostru modern s-a format, acum 100 de ani. În fapt, identitatea noastră europeană ne-a ajutat să facem față acestor provocări și ne-a îndrumat în acest ultim secol", a afirmat Ministrul Culturii și Identității Naționale.

CITEȘTE ȘI Alegeri europarlamentare. Sebastian Ghiță aruncă bomba

Evenimentul a fost organizat de Președinția României la Consiliul Uniunii Europene. Au susținut discursuri Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Valer-Daniel Breaz, și directorul general al BOZAR, Paul Dujardin.

Orchestra Română de Tineret - detalii


Orchestra Română de Tineret - dirijor Cristian Mandeal, solistă Anita Hartig - reprezintă unul dintre cele mai apreciate proiecte culturale românești. În repertoriu au fost incluse lucrări ale unor compozitori români celebri, precum George Enescu, Theodor Rogalski, Grigoraș Dinicu, George Grigoriu sau Eugen Doga. 

BOZAR (Palais des Beaux-Arts) reprezintă centrul cultural emblematic al Bruxelles-ului, care găzduiește de la opere de artă apreciate la nivel internațional, la evenimente culturale de prestigiu. 

Calendarul de evenimente al Președinției României la Consiliul Uniunii Europene este disponibil aici: https://www.romania2019.eu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel