Richard Carapaz, laureatul Giro 2019, a declarat forfait pentru Turul Spaniei

Ciclistul ecuadorian Richard Carapaz, câştigătorul Turului Italiei, în prima jumătate a acestui an, a declarat forfait pentru Turul Spaniei, care va debuta sâmbătă, fiind insuficient refăcut după o căzătură suferită la sfârşitul săptămânii trecute, a anunţat echipa sa, Movistar, citată de AFP.

"Movistar confirmă că Richard Carapaz nu va lua startul în cea de-a 74-a ediţie a Turului Spaniei", a scris formaţia spaniolă într-un comunicat.

"Rutierul ecuadorian a suferit o contuzie puternică la umărul drept şi multiple plăgi, după o căzătură produsă duminică, în timpul unui criterium" în Olanda, a precizat Movistar, subliniind însă că sud-americanul nu a suferit nicio fractură.

Carapaz, în vârstă de 26 ani, a fost înlocuit cu spaniolul Jose Joaquin Rjoas în lotul echipei Movistar pentru cursa iberică.

Locomotiva din Carchi, cum este supranumit Richard Carapaz, era unul dintre favoriţii la câştigarea ediţiei din acest an a Turului Spaniei, care va debuta sâmbătă sâmbătă la Salinas de Torrevieja (Alicante). Forfait-ul său se adaugă altor mari nume din plutonul profesionist care vor lipsi de la cursa iberică, între care şi ultimii doi câştigători ai acesteia, britanicii Chris Froome şi Simon Yates.

La Turul Spaniei nu va fi prezent nici columbianul Egan Bernal, câştigătorul ediţiei din acest an a Turului Franţei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel