Revocare Renate Weber. Dragu: Trebuie să se aplice principiul de inadmisibilitate

Anca Dragu, președintele Senatului, susține că în cazul solicitării PSD privind Avocatul Poporului, trebuie să se aplice principiul de inadmisibilitate.

Punctul de vedere al Senatului către Curtea Constituţională în cazul sesizării parlamentarilor PSD de neconstituţionalitate a revocării Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului este de "inadmisibilitate" a cererii, a afirmat, luni, preşedintele Senatului, Anca Dragu, scrie Agerpres. 

"Avem un punct de vedere întocmit de serviciile Senatului şi însuşit la nivelul Biroului permanent şi îl vom trimite către Curtea Constituţională. Noi considerăm că trebuie să se aplice principiul de inadmisibilitate pentru cererea înaintată de parlamentarii PSD", a afirmat Anca Dragu după şedinţa Biroului permanent al Senatului.

Se caută și ”o propunere alternativă”



În eventualitatea unei decizii de neconstituţionalitate a Curţii Constituţionale, Anca Dragu a spus că "trebuie să facem o analiză împreună cu colegii jurişti şi cu Comisiile juridice şi să venim cu o propunere alternativă".

Parlamentarii au decis



Birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au decis săptămâna trecută că plenul reunit al Parlamentului de luni în care urma să fie numit Fabian Gyula în funcţia de Avocat al Poporului să se amâne pentru o dată ulterioară pronunţării Curţii Constituţionale pe sesizarea formulată de PSD.

Deputaţii şi senatorii au votat, pe 16 iunie, proiectul de hotărâre privind revocarea Renatei Weber de la conducerea instituţiei Avocatul Poporului, revocarea fiind ulterior atacată la CCR de către parlamentarii PSD.

Aviz favorabil pentru Fabian Gyula



Comisiile juridice ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au dat, pe 23 iunie, cu majoritate de voturi, aviz favorabil pentru ca Fabian Gyula să ocupe funcţia de Avocatul Poporului.

Preşedintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu, a afirmat vineri că apreciază amânarea şedinţei de plen a Parlamentului în care să fie numit un nou Avocat al Poporului până la decizia Curţii Constituţionale privind revocarea din această funcţie a Renatei Weber şi şi-a exprimat speranţa ca această decizie să fie dată în această săptămână, urmată de o motivare "într-un termen rezonabil".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel