Real Madrid și AC Milan s-au calificat în semifinalele Champions League

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Real Madrid și AC Milan sunt primele două echipe calificate în semifinalele Champions League, după ce au trecut de Chelsea FC și SSC Napoli.

Real Madrid, deţinătoarea trofeului, s-a calificat fără emoţii în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Chelsea cu scorul de 2-0 (0-0), marţi seara, la Londra, în manşa secundă a sferturilor de finală, conform Agerpres

Real, care câştigase cu 2-0 şi în prima manşă, s-a impus pe Stamford Bridge prin dubla lui Rodrygo (58, 80).

Chelsea a avut un început bun de meci şi a ratat şansa de a deschiderii scorului prin Ngolo Kante (11), care a fost imprecis dintr-o poziţie ideală.

Echipa antrenată de Carlo Ancelotti a avut o bară prin Rodriygo (20), apoi Luka Modric a trecut şi el pe lângă gol (32), însă Kepa Arrizabalaga a parat şutul croatului.

Prima repriză s-a încheiat cu o ocazie a londonezilor (45+1), Courtois, fost portar al echipei Chelsea, apărând providenţial mingea trimisă de Cucurella din cinci metri.

Chelsea a fost periculoasă şi în debutul reprizei secunde, dar Eder Militao a blocat şutul lui Kante (52), iar Courtois a fost la post la mingea expediată de Havertz (57).

Imediat, Real Madrid a deschis scorul (58), prin Rodrygo, la capătul unei acţiuni pe care tot el o iniţiase.

Courtois şi-a făcut din nou datoria (65), la şutul lui Enzo Fernandez, iar la poarta cealaltă Arrizabalaga (66) s-a opus la mingea trimisă de Benzema.

Real Madrid a încheiat conturile în min. 80, după o fază care a sancţionat degringolada de la Chelsea, Rodrygo înscriind simplu din pasa lui Fede Valverde.

Chelsea a ajuns la şapte meciuri consecutive fără victorie în toate competiţiile.

Kroos (Real) a jucat marţi seara meciul său cu numărul 150 în cupele europene.

Real Madrid o va înfrunta în penultimul act pe câştigătoarea dintre Manchester City şi Bayern Munchen (3-0 pentru echipa lui Pep Guardiola în tur). Madrilenii nu vor putea conta în primul meci pe Eder Militao, suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene.

Pe Stamford Bridge, în faţa a 39.453 spectatori, au evoluat echipele:

Chelsea: Arrizabalaga - Wesley Fofana, Thiago Silva (căpitan), Chalobah - Reece James, Kante, Enzo Fernandez (Raheem Sterling 67), M. Kovacic, Cucurella (Mudrik, 68) - Conor Gallagher (Joao Felix, 67), Havertz (Mount, 77). Antrenor: Frank Lampard.

Real Madrid: Courtois - Dani Carvajal (Nacho Fernandez, 81), Eder Militao, Alaba (Rudiger, 46), Camavinga - Modric, Fede Valverde, Toni Kroos (Ceballos, 76) - Rodrygo (Marco Asensio, 82), Benzema (căpitan; Tchouameni, 71), Vinicius Junior. Antrenor: Carlo Ancelotti.

Arbitru: Daniele Orsato (Italia).

AC Milan, a doua echipă calificată în semifinale

AC Milan s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, marţi seara, după ce a terminat la egalitate cu SSC Napoli, 1-1 (1-0), în deplasare, în manşa secundă a sferturilor de finală ale competiţiei.

Milan este din nou în semifinalele Champions League după 16 ani, graţie victoriei din tur, cu 1-0.

Rossoneri au fost aproape de victorie şi pe Stadionul Diego Armando Maradona, dar Napoli a smuls egalul în finalul unui meci în care fiecare echipă a ratat câte un penalty. Olivier Giroud (43) a deschis scorul scorul pentru oaspeţi, dar Victor Osimhen (90+3) a reuşit egalarea.

Napoli a dominat jocul şi şi-a creat destul de multe ocazii de gol, însă a fost lipsită de precizie, de inspiraţie şi, nu în ultimul rând, de şansă.

Oaspeţii au primit penalty după un fault comis de Mario Rui la Rafael Leao, dar şutul lui Giroud a fost apărat de portarul Alex Meret (22). Goalkeeper-ul gazdelor s-a remarcat şi în min. 28, la şutul aceluiaşi Giroud, după care Leao a trimis peste poartă.

Milan a dat lovitura înainte de pauză, prin veteranul Guiroud, care a înscris după o cursă senzaţională a lui Rafael Leao (43).

Napoli a continuat să asalteze careul lui Milan, mijlocaşul defensiv bosniac Rade Krunic fiind remarcabil, cu cinci şuturi blocate.

Georgianul Hvicea Kvaratshelia a fost ghinionistul serii, aproape toate şuturile trimise de el ocolind poarta lui Maignan. Nici mexicanul Lozano nu a fost mai inspirat, irosind o şansă bună (60).

Napoli a primit penalty pentru un henţ a lui Tomori, dar şutul lui Kvaratshelia a fost apărat de Mike Maignan (82).

Vizitatorii au mai avut o oportunitate de a închide meciul, dar Meret a apărat şutul lui Saelemaekers (84).

Presiunea gazdelor a dat roade pe final, însă Olivera (89) a trimis cu capul pe lângă poartă, iar Maignan a deturnat un şut al lui Kvaratshelia (90+1)

Napoli a reuşit egalarea în ultimele secunde ale partide, prin nigerianul Osimhen, cu o lovitură de cap la centrarea lui Raspadori (90+3). Pentru african a fost al 26-lea gol marcat în acest sezon în toate competiţiile.

Milan nu a mai atins careul de aşi al competiţiei din 2007, an în care câştiga cel de-al şaptelea şi ultimul său trofeu de campioană a Europei.

Milan, care o surclasase pe Napoli cu 4-0 la începutul lunii, în Serie A, a avut din nou câştig de cauză în acest duel dintre actuala campioana şi viitoarea campioană a Italiei.

Echipa pregătită de Stefano Pioli o va înfrunta în semifinale pe câştigătoarea duelului dintre Inter Milano şi Benfica (2-0 pentru nerazzurri la Lisabona).

Pe Stadionul Diego Armando Maradona, în faţa a 52.728 spectatori, au evoluat echipele:

Napoli: Meret - Di Lorenzo (căpitan), Rrahmani (Ostigaard, 74), Juan Jesus, Mario Rui (Olivera, 34) - Ndombele (Elmas, 63), Lobotka, Zielinski (Raspadori, 74) - Politano (H. Lozano 34), Osimhen, Kvaratshelia. Antrenor: Luciano Spalletti.

AC Milan: Maignan - Calabria (căpitan), Kjaer, Tomori, T. Hernandez - Krunic, Tonali - Brahim Diaz (Messias, 59), Bennacer, Rafael Leao (Saelemaekers, 84) - Giroud (Origi, 68). Antrenor: Stefano Pioli.

Arbitru: Szymon Marciniak (Polonia).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel