Comisii Senat: Lege nouă pentru finanţarea Penitenciarelor. Raport adoptat

Raportul la proiectul privind finanţarea activităţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a fost adoptat de comisiile de specialitate din Senat.

Comisia juridică şi cea pentru administraţie publică din Senat au dat, miercuri, raport comun de admitere a proiectului legislativ privind finanţarea activităţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi a unităţilor subordonate şi în mod implicit abrogarea legii în vigoare.

Raportul a fost adoptat cu majoritate de voturi. Prin proiectul iniţiat de Guvern se propune abrogarea Legii nr.48/2012 privind finanţarea activităţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi a unităţilor subordonate şi înlocuirea acesteia cu o nouă lege, ca urmare a apariţiei unor reglementări separate de legea-cadru, dar şi a apariţiei altor surse de venituri pe care le realizează unităţile penitenciare care nu îşi găsesc reglementarea în actuala legislaţie.

'Scopul final al acestui proiect este acela ca persoanele deţinute, acolo unde regimul de detenţie permite, să fie antrenate în activităţi care aduc venituri la bugetul Administraţiei Penitenciarelor, având ca efect degrevarea bugetului ANP de o parte din banii alocaţi de la bugetul stat, dar şi de a pregăti persoana condamnată pentru momentul când va fi pusă în libertate, cu scop educativ şi de reintegrare în societate', a declarat Sofia Mariana Moţ, secretar de stat în Ministerul Justiţiei.

Venituri din prestări servicii

Potrivit acesteia, persoanele aflate în detenţie pot presta diferite activităţi atât în unităţile penitenciare, cât şi în afara acestora, în condiţiile stabilite de lege, realizând diferite tipuri de venituri.

'Mai pot exista venituri obţinute de unităţile penitenciare prin prestările de servicii pe care acestea le realizează, cum ar fi prestări de servicii în transport, venituri din chirii, din arenzi etc., iar aceste venituri trebuie evidenţiate şi folosite într-un cadrul legislativ corespunzător', a subliniat oficialul MJ.

[citeste si]

Conform prevederilor Legii 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, cu modificările şi completările ulterioare, penitenciarele, penitenciarele pentru tineri, cele pentru femei, centrele educative şi cele de detenţie pot realiza venituri proprii din munca persoanelor condamnate la pedepse privative de libertate, se arată în expunerea de motive a proiectului. Senatul este prima Cameră sesizată.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy