Radu Mazăre, avertisment pentru Victor Ponta

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, spune că nu  este în regulă limitarea numărului mandatelor aleşilor locali, fiind opţiunea cetăţenilor să aleagă primarul pentru cât timp vor. În ceea ce îl privește pe el, acesta a mai declarat că nu ştie dacă mai are "chef, putere şi nervi" să fie în fruntea administraţiei locale.

Radu Mazăre a afirmat că numărul mandatelor trebuie limitat pentru preşedintele ţării, fiindcă acesta "controlează structuri de putere" şi există riscul să devină "un dictator".

"Eu când spuneam că şi aşa sunt multe mandate mă refeream la mine. Şi că nu ştiu dacă am chef, dacă mai am putere, mai am nervi, dacă vreau să mai duc chestiunea asta. Nu cred că este în regulă (limitarea numărului mandatelor - n.r.). Ele sunt limitate la preşedinte pentru că preşedintele controlează structuri de putere şi nu care cumva să ajungă dintr-un preşedinte un dictator. Din cauza asta sunt limitate la preşedinte, că are servicii şi aşa mai departe.

Citește și: ANI cere DNA cercetarea lui Radu Mazăre pentru conflict de interese

La primar, un primar îl tăvăleşti când în stânga, când în dreapta, cred că e dreptul populaţiei să-şi aleagă şi pe cât timp vrea primarul. Nu cred că este o idee strălucită. Dar nu mă refer la mine, că oricum eu nu vreau să mai stau atâtea mandate", a afirmat Radu Mazăre, în timpul unei vizite pe care a făcut-o la o grădiniţă în Constanța.

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat vineri la Palatul Parlamentului că limitarea mandatelor aleşilor la două este o propunere a coaliţiei de guvernare avută în vedere prin modificarea Constituţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel