Rachete Patriot. PSD-ALDE, absență în bloc. Dragnea, contrazis de PNL

Romania, rachete Patriot
Romania, rachete Patriot

În 14 noiembrie, când ar fi trebuit să fie dezbătut proiectul de lege cu privire la achiziţionarea rachetelor Patriot în Comisia de Apărare din Senat, social-democrații au lipsit. 

Liviu Dragnea a afirmat că senatorii din Comisia de apărare au lipsit pentru că au fost invitați la un poligon de tir al SPP, după cum i-a fost comunicat în CExN al PSD. Senatorul PSD Niculae Bădălău, membru al Comisiei de Apărare din Senat, a afirmat marţi că o mare parte dintre senatorii din Comisia de apărare care au lipsit săptămâna trecută de la şedinţa în care trebuiau să voteze proiectul de lege privind achiziţia rachetelor Patriot au vizitat un poligon al SPP ”foarte frumos” la invitaţia şefului Serviciului, Lucian Pahonţu.

[citeste si]

Preşedintele Comisiei de apărare din Senat, liberalul Iulian Dumitrescu, a declarat că nu a existat o invitaţie din partea SPP adresată membrilor Comisiei pentru vizitarea vreunui poligon în data de 14 noiembrie, când ar fi trebuit să se dezbată proiectul de lege privind achiziţionarea rachetelor Patriot.

Nicio invitație de la SPP

”În urma informaţiilor vehiculate în spaţiul public de preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Liviu Dragnea, mă simt nevoit să precizez următoarele: Pe adresa Comisiei de apărare din Senat nu a fost transmisă vreo invitaţie din partea SPP pentru vizitarea vreunui poligon, care să se suprapună cu activitatea Comisiei din data de 14 noiembrie 2017 în care ar fi trebuit luat în dezbatere proiectul de lege pentru realizarea 'Capabilităţii de apărare aeriană cu baza la sol' aferentă programului de înzestrare esenţial 'Sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare (HSAM)'”, afirmă Dumitrescu.

El a subliniat că ”nici reprezentanţii PNL în Comisia de apărare nu au primit, în mod individual, vreo invitaţie în sensul celor afirmate de Liviu Dragnea”.

Absența în bloc a reprezentanților PSD-ALDE, neclarificată

”De asemenea, nu ne-a fost clarificat nici până la acest moment motivul absenţei în bloc a reprezentanţilor PSD-ALDE, membri în Comisia de Apărare, de la şedinţa menţionată. Apreciez faptul că liderul PSD, Liviu Dragnea, inventează justificări pentru a masca o decizie politică reprobabilă, luată la acel moment. În ceea ce priveşte interpretarea dată acestui gest consider elocvente precizările ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, făcute în urma întâlnirii cu secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson”, adaugă Dumitrescu, citat în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel