EXCLUSIV  Qatar 2022 - Logo-ul Cupei Mondiale, semnificații dezvăluite de Ambasada Qatar-ului - FOTO

Qatarul face un nou pas către organizarea celui mai mare eveniment de fotbal din lume, Cupa Mondială la Fotbal de peste trei ani, dezvăluind logo-ul competiției CM QATAR 20222.

QATAR 2022 - Logo-ul celei de-a 22-a ediții a FIFA World CupTM a fost dezvăluit astăzi, FIFA și țara gazdă făcând un nou pas pentru o organizare perfectă a campionatului, relevă un comunicat de presă primit la redacție de la Ambasada Qatar-ului în România.

Qatarul a dezvăluit marţi logo-ul Cupei Mondiale de fotbal din 2022, prin proiectarea sa pe mai multe faţade ale unor clădiri din Doha, dar şi în metropole din întreaga lume, precum New York, Londra sau Paris.

Designul înfăţişează silueta celebrului trofeu care revine câştigătoarei competiţiei, reprezentată printr-o eşarfă tradiţională a emiratului.  Logo-ul turneului a fost dezvăluit în capitala Qatari Doha la ora locală 20:22, care redă cifrele anului 2022, când va avea loc turneul final. Mii de spectatori au urmărit logo-ul afișat pe ecrane imense pe fațadele celor mai prestigioase clădiri din Qatar: Doha Tower, Katara Cultural District Foundation, sediul Ministerului de Interne și and Souq Waqif Mushaireb și Al Zubara Castle, site aflat pe lista UNESCO.

De asemenea, un număr important de țări de pe întreg globul au celebrat acest eveniment cu imagini ale emblemei CM Qatar 2020 proiectate pe clădiri emblematice și în piețe publice. O serie de fotbaliști vedetă și legende ale Cupei Mondiale au distribuit pe rețelele de socializare logo-ul competiției, pentru a asigura recunoașterea acestuia de către milioanele de fani.

QATAR 2022 - Designul emblemei întruchipează viziunea unui eveniment care face legătura și implică întreaga lume, expunând, în același timp, elemente ale culturii locale arabe și trimiterea către frumusețea fotbalului.

Curbele în picaj ale emblemei reprezintă unduirile dunelor deșertului, iar bucla neîntreruptă reprezintă atât numărul opt - un memento al celor opt stadioane uimitoare care vor găzdui meciurile Qatar 2020 - cât și simbolul infinitului, reflectând natura interconectată a evenimentului. În afara rezonanțelor generate de forma iconicului trofeu FIFA World Cup, motivele care împodobesc emblema au fost inspirate din inscripțiile orientale care împodobesc șalul tradițional din lână. În timpul iernii, șalurile sunt purtate în întreaga lume, iar în regiunea arabă, în zona Golfului în particular, de o varietate de oameni și într-un stil divers.

Detaliile complexe brodate, care adesea împodobesc șalurile din lumea arabă, sunt prezentate și se inspiră din diverse culturi din Asia, sărbătorind a doua găzduire pe continentul asiatic a unui turneu FIFA World Cup, cât și populația diversă a Qatarului. Îmbrăcămintea de iarnă de inspirație regională face aluzie și la datele de început ale turneului și la faptul că va fi prima Cupă Mondială de Fotbal care va avea loc în noiembrie și decembrie.

QATAR 2022 - Noua tipografie creată pentru a însoți emblema reimaginează caligrafia arabă tradițională într-un font nou, contemporan, inspirându-se din regiune și din Asia, contopind tradiția cu modernitatea. Cuvintele FIFA WORLD CUP Qatar 2022, cu caractere care se aseamănă scrierii arabe au fost create speciale pentru a însoţi acest logo.

Emblema este doar un exemplu de modele îndrăznețe și moderne ale turneului, care vor fi dezvăluite în perioada premergătoare Cupei Mondiale FIFA Qatar 2020. Uimitorul stadion Al Janoub - modelat după tradiționala barcă dhow folosită în regiune și a doua locație gata pentru competiție - a găzduit primul său meci în luna mai a acestui an și demonstrează marea viziune a țării gazdă de a crea modele iconice. Restul de șase stadioane sunt programate să fie finalizate înainte de sfârșitul anului 2020, inclusiv stadionul Lusail, inspirat de felinarul fanet, care va găzdui meciul de deschidere la 21 noiembrie, precum și finala din 18 decembrie 2022.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel