EXCLUSIV  Punctul de contact Unic Electronic - Ce nu știu românii despre el

Punctul de Contact Unic Electronic
Punctul de Contact Unic Electronic

Ministrul Comunicațiilor Petru Bogdan Cojocaru a readus în discuție, în cadrul unui interviu pentru DCNews, existența unei platforme online - Punctul de Contact Unic Electronic - extrem de utilă pentru toți românii.

Legat de obținerea de autorizații sau de documente necesare pentru a-ți desfășura activitatea, în subordinea Ministerului Comunicațiilor există o platformă foarte importantă: Punctul de Contact Unic Electronic (https://edirect.e-guvernare.ro/SitePages/landingpage.aspx).

”Este o platformă care în momentul de față funcționează. Facem eforturi la toate evenimentele la care am participat, să vorbim despre aceste platforme. (...) Iar această platformă funcționează ca un magazin virtual de unde eu pot să descarc acele documente pentru care - de exemplu - să obțin autorizație de pescuit în zona Tulcea, în Deltă. Și nu numai. Și în zona de construcții sunt multe proceduri definite”, a exemplificat ministrul.

Punctul de Contact Unic Electronic, în perspectiva activităților pe care le desfășurăm, va fi un serviciu foarte important, pe care, cu siguranță îl vom regăsi la nivelul următorului cloud guvernamental. Obiectivul ministerului este de a identifica surse de finanțare pentru a digitaliza instituțiile publice. Adică, să achiziționăm tehnologie necesară pentru a ajunge la un grad de sofisticare cât mai ridicat. Grad de sofisticare însemnând ca relația dintre cetățean și instituțiile publice să se întâmple online în procent de 80-90%. (...) Primul pas este să conștietize și cei care stau acasă că există aceste două platforme - una pentru a ne plăti taxele și o platformă prin care orice tip de document de care am avea nevoie poate fi dobândit pe această cale”, a spus ministrul Comunicațiilor Petru Bogdan Cojocaru. 

Alte subiecte ca element de noutate pe zona de digitalizare în relația cu autoritățile statului, în interviul de mai jos:

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel