PSRo-PND, nou grup politic. "Scopul ține și de dărâmarea Guvernului"

Marți a fost semnat un protocol în Parlament între Partidul Social Românesc (PSRo) și Partidul Național Democrat (PND) de colaborare pentru a întării grupul și activitățile lui. 

O nouă majoritate la momentul potrivit

Documentul a fost semnat de liderii grupurilor parlamentare ale celor două partide.  "Ceea ce facem noi astăzi nu are nici dimensiunea și nici ambiția acordului nostru cu PNL, pentru că aici vorbim de o colaborare parlamentară pe durata actualei legislaturi, până în 2016, și în funcție de evoluția noastră individuală și comună vom stabili la momentul potrivit dacă sunt pași de urmat în altă zonă. E vorba de o altă categorie, de un alt tip de acord politic. Ceea ce sunt convins că vom face împreună este să facem o opoziție mult mai sănătoasă aici, în Camera Deputaților, și la momentul potrivit să dăm țării o nouă majoritate. Acest lucru va fi făcut pe măsură ce lucrurile vor evolua în Parlament și pe scena politică românească", a declarat președintele PSRo, Mircea Geoană. Politicianul a precizat că cele două partide își păstrează identitatea proprie și libertatea de acțiune. Mircea Geoană a explicat că este vorba de un acord între parlamentarii celor două formațiuni și că nu s-a stabilit nicio relație "cu o terță formațiune sau cu terți parlamentari".

Președintele PND, Daniel Fenechiu, a spus că, o dată cu acest protocol, s-a format un grup parlamentar mult mai numeros (22 de parlamentari), "care cu siguranță va avea un alt impact în viitoarele mișcări care se vor petrece în Parlament". El a adăugat: "Cred că doar prin consolidarea grupurilor mici, prin alianțe, prin orice variantă care să ducă la o creștere numerică a ceea ce înseamnă opoziție se poate realiza ceva în aceste condiții în România zilelor noastre". 

"Avem acordul colegilor din PMP"

"Anterior semnării acestei înțelegeri, ne-am informat colegii din PMP ce vrem să facem, de două săptămâni, și din acest punct de vedere avem acordul colegilor din PMP să luăm toate măsurile pe care le considerăm necesare în vederea consolidării grupului. Colegii de la PMP au fost corecți și nu s-au opus faptului că noi ne-am dorit să ajungem într-o altă etapă de evoluție în Camera Deputaților", a susținut Daniel Fenechiu.

Despre susținerea opoziției în schimbarea Guvernului, Daniel Fenechiu a precizat: "De vreme ce domnul Geoană v-a comunicat că are un acord cu PNL, având ca obiect dărâmarea Guvernului, iar noi suntem un grup care tot timpul a fost în opoziție, de principiu, scopul constituirii grupului ține și de o mai bună opoziție și, evident, de dărâmarea Guvernului".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel