Proteste împotriva numelui echipei Redskins (Pieile Roşii), considerat rasist

Sute de manifestanţi s-au adunat joi la Minneapolis pentru a protesta împotriva numelui şi a emblemei echipei Washington Redskins (Pieile Roşii), considerate "degradante" şi "rasiste", înaintea meciului din sezonul regulat dintre cele două formaţii din Liga profesionistă de fotbal american (NFL), informează AFP.

Dotaţi cu bannere şi pancarte pe care se putea citi, între altele, "Noi nu suntem mascotele voastre", manifestanţii s-au adunat într-un parc din apropierea US Bank Stadium, unde se pregătea să înceapă partida dintre Minnesota Vikings şi Washington Redskins.

Printre cei care au luat cuvântul cu această ocazie s-a numărat şi locotenentul-guvernator al statului Minnesota, Peggy Flanagan, de origine amerindiană, care a afirmat că mascota şi emblema echipei din Washington - un ameridian cu pene pe cap - "dezumanizează poporul nostru".

De mai mulţi ani, diverse voci au cerut francizei din Washington să-şi schimbe numele. Însă proprietarul acesteia, Daniel Snyder, a refuzat întotdeauna, afirmând că acest supranume aduce un omagiu amerindienilor.

Însă David Glass, preşedintele Coaliţiei Naţionale Împotriva Rasismului în Sport şi Media, consideră că numele Redskins este de fapt o insultă rasistă.

În Liga profesionistă de baseball (MLB), echipa Cleveland Indians şi-a păstrat numele, dar a renunţat la mascota sa, "Chief Wahoo", care nu mai apare pe echipamentul său şi nici pe produsele sale de marketing.
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel