Peste 22.000 de angajați din subordinea Ministerului de Finanțe au declanșat un protest spontan în această dimineață. Ei sunt nemulțumiți de legea salarizării.
În sistemul de Finanțe sunt 27.000 de angajați. Protestul este masiv, dacă luăm în calcul că peste 22.000 sunt în stradă. Protestul este unul național, iar România este blocată.
Liderul Sed Lex, Vasile Marica a declarat, la Antena 3: ”Principala nemulțumire e legea salarizării. Sunt categorii de oameni din acest sistem care pierd la salariu. Noua lege a salarizării înseamnă să le taie din salarii din 2018. Oamenii au ieșit în stradă înțelegând că așa vor rezolva problemele. Când îți taie între 10 și 35% înseamnă că este o problemă. Dacă Guvernul se laudă că din 2018 va crește salariile la toată lumea, sunt categorii de oameni cărora le sunt tăiate salariile, înseamnă că avem o problemă. De aceea, oamenii aceștia s-au înțeles și au ieșit în stradă. Cât sunt afectați? Cel puțin 10.000 din 27.000 cred că sunt afectați de scăderea salariilor, pentru că legea este ambiguă. Ar fi în jur de 22.000 de oameni în stradă. E o susținere la nivel național a protestului spontan”.
Protestul implică blocarea activităților de colectare și a relațiilor cu publicul, existând slabe șanse ca cineva să-și rezolve problemele la finanțe publice, în aceste momente, în România: ”Protestează în fața instituțiilor, nu mai fac activități, ceea ce înseamnă că e blocată instituția”, a mai spus Vasile Marica.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu