PROIECT GRAȚIERE. Zi importantă în Senat

Șerban Nicolae
Șerban Nicolae

Proiectul grațierii este dezbătut intens în Senat. 

Dezbaterea continuă și astăzi în Comisia juridică din Senat. Subiectele de discuție sunt graţierea unor pedepse şi a măsuri educative privative de libertate. Senatorii jurişti urmează să decidă şi excepţiile de la această lege.

Săptămâna trecută, ei au adoptat un amendament prin care se prevede că pedepsele cu închisoarea de până la 3 ani inclusiv, aplicate de instanţa de judecată, să se graţieze în întregime.

Pedepsele până la trei ani, grațiate

Alt amendament adoptat prevede graţierea parţială cu 3 ani a pedepselor mai mari de 3 ani, dar mai mici de 10 ani. De asemenea, senatorii jurişti au stabilit că pedepsele suspendate condiţionat sau sub supraveghere nu se graţiază.

Beneficii pentru femei și bătrâni

Referitor la femeile însărcinate condamnate, senatorii au stabilit în Comisia juridică faptul că pedepsele cuprinse între 6 şi 10 ani se graţiază cu jumătate. De aceeaşi clemenţă beneficiază persoanele cu pedepse între 6 şi 10 ani care au în întreţinere minori cu vârsta de până la 14 ani sau cu handicap accentuat sau grav.

Alt amendament adoptat de comisie a vizat pedepsele cuprinse între 6 şi 10 ani ale condamnaţilor care au împlinit 60 de ani, care se graţiază cu jumătate.

Amendamentul senatorului PSD Liviu Brăiloiu care prevede că se graţiază în întregime pedepsele condamnaţilor care au împlinit 70 de ani a fost însuşit prin vot de comisie.

Dezbaterile pe articole au început săptămâna trecută în prezența ministrului Tudorel Toader. Tot atunci, s-a decis prelungirea termenului de dezbatere la proiectul de lege privind graţierea de la 45 la 60 de zile, la solicitarea Comisiei juridice.

Termenul de adoptare tacită este 23 mai. 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy