Procuror anti-mafia, în ancheta împotriva lui Trump

Un fost procuror anti-mafia va conduce ancheta unei comisii a Congresului SUA asupra relaţiilor cu Rusia.

Comisia pentru informaţii a Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA a anunţat marţi că l-a angajat pe fostul procuror anti-mafia Daniel Goldman la conducerea anchetei privind legăturile cu Rusia ale campaniei preşedintelui Donald Trump, informează DPA. Preşedintele comisiei, congresmanul democrat Adam Schiff, a anunţat şi cooptarea pe diferite posturi legate de securitatea naţională a patru experţi în informaţii, alături de Goldman, care va avea funcţia de consilier superior şi director al anchetei.

Schiff a declarat că este 'nerăbdător să colaboreze cu ei în activitatea de supraveghere şi anchetă, pentru a asigura securitatea ţării şi a instituţiilor'. Goldman, specialist în crima organizată italiană şi rusă, a fost timp de 10 ani adjunct al procurorului federal din districtul de sud al New Yorkului. El a urmărit penal pentru extorcare, jocuri de noroc şi spălare de bani peste 30 de indivizi implicaţi într-o organizaţie mafiotă rusă şi a asigurat condamnarea unui cap al familiei mafiote Genovese. Schiff l-a creditat pe fostul procuror şi cu o experienţă 'semnificativă' în anchetarea fraudelor şi a altor infracţiuni fără violenţă, sub aparenţe respectabile.

Reuters apreciază că alegerea făcută evidenţiază abordarea agresivă pe care intenţionează să o adopte Schiff odată cu redeschiderea anchetei comisiei sale împotriva lui Trump. Anul trecut, în precedentul mandat al Congresului, când era controlată de republicani, comisia a închis ancheta cu concluzia că nu a existat nicio complicitate cu Rusia înaintea alegerilor prezidenţiale din 2016.

Citește și:

Serena și Venus Williams, film biografic. Will Smith, rol important

Robert Mueller, 'erou american'

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel