Probleme majore pe circuitul de Formula 1 de la Suzuka. Pilot: Ne riscăm vieţile, e inacceptabil

Fotografie de la Quentin Tricoire, pexels
Fotografie de la Quentin Tricoire, pexels

Condiţiile de pe circuitul de Formula 1 de la Suzuka nu îi mulţumesc pe piloţi, care spun că îşi pun vieţile în pericol. 

"Cum se poate întâmpla asta!? Am pierdut o viață în această situație, acum mulți ani. Ne riscăm viețile, în special în astfel de condiții. Vrem să concurăm. Dar această situație este inacceptabilă", a scris Lando Norris, de la Mclaren.

Carlos Sainz a abandonat şi spune că nu trebuia reluată cursa 

"Sunt condiții extreme pe pistă. Nu am avut vizibilitate, a început acvaplanarea și am pierdut controlul asupra monopostului. A fost înfricoșător, eram blocat în mijlocul circuitului, vedem că vin monoposturi și știam că ei nu mă pot vedea.

Sunt condiții periculoase, groaznice, în acest moment, nu știu dacă ar fi o decizie bună reluarea cursei. Sper ca directorii de cursă să ia decizia corectă. Nu cred că merită să riscăm atât de mult, pur și simplu depinzi de hazard pe circuit în acest moment", a spus Sainz, citat de Digisport.

Şi Pierre Gasly, de la AlphaTauri, a fost aproape de un accident, cu o automacara care intrase pentru a degaja locul de la accidentul lui Sainz. 

”Dumnezeule! Ce?! Ce e asta? De ce e tractorul ăsta pe circuit?! Am trecut pe lângă el. Este inacceptabil, amintiți-vă ce s-a întâmplat! Nu-mi vine să cred! Puteam să mor!”, s-a auzit cum s-a plâns Gasly prin stația radio.

Marele Premiu de Formula 1 al Japoniei, întrerupt din cauza ploii, s-a reluat după retragerea maşinii de securitate, informează AFP.

Olandezul Max Verstappen (Red Bull) poate deveni campion mondial pentru a doua oară consecutiv.

Reluarea cursei fusese iniţial prevăzută la 08:50 (ora României), la ralanti, în spatele maşinii de siguranţă, iar toţi piloţii trebuiau să fie echipaţi cu pneuri de ploaie, pneurile intermediare fiind interzise din cauza cantităţii de apă pe pistă.

Plecat din pole position în această a 18-a din cele 22 de curse ale sezonului, olandezul Verstappen (Red Bull) păstrase primul loc la primul start, rezistând încercării monegascului Charles Leclerc (Ferrari) de a-l depăşi.

Un pilot s-a retras din următorul sezon de Formula 1 

Australianul Daniel Ricciardo, care se va despărţi de McLaren după două sezoane nu prea reuşite, a anunţat că nu va pilota în Formula 1 în 2023, dar speră să revină în 2024, scrie sâmbătă L'Equipe.

Prezent fără întrerupere în Formula 1 de la mijlocul sezonului 2011, Daniel Ricciardo va lipsi de la apel în 2011. Australianul, în vârstă de 33 de ani, a rămas fără opţiuni după ce Pierre Gasly a semnat cu Alpine, iar Nyck de Vries, cu AlphaTauri.

"Cred că asta e realitatea: nu voi fi pe grilă în 2023. Voi încerca să mă pregătesc pentru 2024. Este ca şi cum ai apăsa puţin butonul de pauză. Deşi pare amuzant să concurezi într-o altă disciplină, mental nu sunt încă pregătit pentru asta. Sunt încă atât de angajat (în Formula 1) şi cred că o perioadă fără să pilotez îmi va face bine", a recunoscut Ricciardo, care are 8 victorii în 227 de Mari Premii.

McLaren a oficializat despărţirea de Ricciardo la sfârşitul lui august, pentru a-l promova pe Oscar Piastri.

În acest sezon, Ricciardo ocupă doar locul 11 în clasamentul piloţilor, cu 29 de puncte, departe de coechipierul său Lando Norris (locul 7, 100 puncte). El are o victorie cu McLaren, la Marele Premiu al Italiei în 2021, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel