Primul caz de COVID-19 identificat în satul Paralimpic

Pexels
Pexels

Un prim caz de COVID-19 a fost identificat în satul Jocurilor Paralimpice din Tokyo. 

Un caz de COVID-19 a fost detectat în satul Paralimpic de la Tokyo, cu doar câteva zile înainte ca Jocurile să înceapă. Persoana care a fost depistată pozitiv la testul de COVID-19 nu este atlet și nici nu este rezident în Japonia, scrie BBC

Organizatorii au raportat deja peste 70 de cazuri de COVID-19, cei infectați având legătură cu Jocurile Paralimpice, majoritatea făcând parte din personal sau contractorii externi. 

Jocurile vor începe pe 24 august. 

Aproximativ 4.400 de atleți din 160 de echipe vor participa în acest an la Jocurile Paralimpice. La fel ca la Jocurile Olimpice, va fi nevoie de teste COVID zilnice, iar atleții vor fi nevoiți să poarte măști și să se distanțeze de ceilalți sportivi. 

Un ministru la Jocurile Paralimpice

Eduard Novak a plecat spre Tokyo pe 18 august. Novak a devenit în 2012 primul campion paralimpic din istoria României. Ministrul s-a antrenat pe un velodrom din Plovdiv, Bulgaria, deoarece în România nu există o astfel de facilitate funcțională. 

„Voi concura pe data de 26 august la proba de un kilometru, care e o probă pentru sprinteri, nu e proba mea, dar va fi o competiție de încălzire pentru data de 27, când concurez în proba mea de obiectiv, 4 kilometri urmărire pe pistă, după care pe 1 septembrie am proba de contratimp individual la șosea și pe 3 proba de fond tot la șosea”, a spus Eduard Novak, conform Digi24

România la Jocurile Paralimpice

Cozmin Guşă, preşedintele Federaţiei Române de Judo, a anunţat în iulie că România ar putea ţine prima pagină a ziarelor la Jocurile Paralimpice de la Tokyo. Asta pentru că Eduard Novak, ministrul Sportului, va concura la proba de ciclism, unde are de apărat o medalie de aur cucerită la Rio de Janeiro, în 2016. 

"Să vă spun o treabă simpatică, cu care s-ar putea să ţinem prima pagină a ziarelor din Japonia şi din lume. Există şansa să luăm medalie cu ministrul Sportului, Eduard Novak. El este campionul paralimpic en-titre de la Rio. Momentan văd că ţine discretă participarea sa, sper să nu se fi răzgândit, dar cred că va merge la Jocurile Paralimpice, care încep a doua zi după Jocurile Olimpice. Va concura la ciclism şi acolo chiar avem şanse de medalie cu Eduard Novak. Prin el, s-ar putea ca România să strălucească chiar cu aur", a declarat Cozmin Guşă la sfârșitul lunii iulie, la DC NEWS TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel