Primăria din Los Angeles anticipează un profit de un miliard dolari

Jocurile Olimpice din 2028 vor aduce primăriei din Los Angeles un profit de cel puţin un miliard dolari, a estimat primarul Eric Garcetti la un summit al sportului, conform agenţiei Reuters. 

Garcetti a precizat că utilizarea arenelor sportive existente va menţine costurile la un nivel scăzut în timp ce vânzarea biletelor şi contractele de sponsorizare vor ajuta Los Angeles să evite soarta altor oraşe gazdă care s-au înglodat în datorii. Am făcut un milion de dolari în 1932, am făcut 250 milioane dolari în 1984, a declarat Garcetti, referindu-se la primele două olimpiade găzduite de Los Angeles. Cred că vom face cel puţin un miliard de dolari în 2028. Sunt oraşe care sunt speriate să candideze pentru Jocurile Olimpice din cauza costurilor mari şi pentru că este nevoie de atâta infrastructură de construit pentru două săptămâni şi jumătate de întreceri. Nu exista un model sustenabil, aşa că am creat ceva diferit.

Comentariile lui Garcetti au intervenit în acceaşi zi în care a fost publicat un raport al Consiliului sporturilor din Los Angeles, privind impactul economic asupra oraşului de către industria sportului din regiunea americană. Numai anul trecut, industria sportului a generat 6,3 miliarde dolari, dintre care 327 milioane dolari au reprezentat taxe la stat şi la guvernele locale care susţin circa 40.000 locuri de muncă. Los Angeles este casa a 11 francize profesioniste şi anul viitor va inaugura un nou stadion de fotbal american la Inglewood, una din arenele pentru JO 2028.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel