Președintele CJ Timiș, Constantin Ostaficiuc (PDL), atacă în instanță decizia ANI

constantin ostaficiuc
constantin ostaficiuc

Constantin Ostaficiuc, președintele Consiliului Județean Timiș, ar putea scăpa de acuzațiile privind regimul juridic al conflictului de interese intentat de Agenția Națională de Integritate. ANI și-a fondat acuzele pe baza unui contract încheiat între Consiliul Județean și o societate comercială unde acționari sunt soția, fiica și ginerele său.

autor: Alex Antonache

constantin ostaficiucANI s-a sesizat din oficiu, la data de 11.01.2011 cu privire la posibila încălcare de către Constantin Ostaficiuc a regimului juridic al conflictelor de interese, iar la data de 22.02.2011 acesta a fost înștiințat de ANI cu privire la declanșarea activității de evaluare. La data de 22.03.2011, Constantin Ostaficiuc a transmis Agenției Naționale de Integritate un punct de vedere.

Acum, la 3 luni de la ultimele declarații din partea ambelor părți, Ostaficiuc a atacat la Curtea de Apel Timişoara hotărârea ANI, cerând anularea acesteia. Acesta a precizat că a acţionat în conformitate cu atribuţiile de serviciu şi că el este de fapt o victimă a  inspectorului care l-a verificat, scrie Dragoș Boța pe blogul său.

In urma evaluarilor efectuate, inspectorii de integritate au identificat urmatoarele elemente:

- S.C. Ornella Design  S.R.L. a avut relatii contractuale cu Muzeul de Arta Timisoara, institutie publica aflata sub autoritatea Consiliului Județean Timis, prin incheierea pe o perioada nelimitata a contractului de furnizare nr. 14/13.10.2010, avand ca obiect servicii de tiparire pe baza comenzilor ferme ale autoritatii contractante.

- doamna Ostaficiuc  Lucia Valentina, sotia domnului Ostaficiuc Constantin, detine, incepand cu data de 10.03.2005, calitatea de asociat, cu o cota de participare de 50%, in cadrul S.C. Ornella Design  S.R.L., societate in cadrul careia a detinut, in perioada 10.03.2005 - 21.12.2007, si functia de administrator

Pe lângă elementele prezentate mai sus ANI a descoperit și o neregulă la procedura de atribuire a unui terenului, procedura fiind voit grăbită prin nerespectarea etapelor. În acest caz, Ostaficiuc, a susţinut că firma soţiei, fiicei şi ginerelui ” nu a beneficiat de nici un tratament preferenţial, încheierea contractului de concesiune fiind urmarea firească a parcurgerii tuturor etapelor procesului de concesionare, respectiv analiza în cadrul compartimentelor de resort din aparatul de specialitate şi îm comisia de evaluare şi selecţie a ofertelor, precum şi în comisiile de specialitate ale consiliului judeţean, la fel ca în cazul a peste 80% dintre concesionarii de parcele de teren din PITT”.

Tot Ostaficiuc a declarat în documentul înaintat instanței că “tendenţiozitatea şi lipsa totală de obiectivitate a raportului de evaluare al ANI sunt reflectate şi de includerea în conflictul de interese reţinut în sarcina mea şi a situaţiei privind contractul de prestări de servicii de tipărire dintre Muzeul de Artă şi Ornella Design“.

Prin această sesizare pedelistul speră să scape de acuzele formulate de ANI. Fapta de care se face vinovat Ostaficiuc este prevazută cu următoarele consecințe: fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din funcție, precum și interdicția de a mai ocupa o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data ramanierii definitive a raportului, ori, după caz, constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementărilor aplicabile demnității și funcției respective.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel