Preşedintele Africii de Sud le-a adus un omagiu campionilor mondiali la Pretoria

Preşedintele sud-african Cyril Ramaphosa le-a adus un omagiu jucătorilor naţionalei Springboks care au cucerit Cupa Mondială de rugby în Japonia, joi, în prima zi dintre cele cinci dedicate paradelor victoriei în întreaga Africă de Sud, relatează DPA.

Aceştia sunt războinicii noştri. Ei au mers la război, au câştigat şi au adus înapoi trofeul în Africa de Sud, acolo unde îi este locul, a declarat preşedintele Cyril Ramaphosa în faţa miilor de persoane care s-au strâns să-şi aclame eroii la Union Buildings, sediul guvernului din Pretoria.

Ramaphosa a povestit mulţimii întâlnirea cu echipa, dinaintea finalei cu Anglia de la Cupa Mondială 2019, în care antrenorul Rassie Erasmus tremura ca o frunză, iar ceilalţi jucători erau nervoşi: Ştiam că mă vor minţi. Mi-au spus minciuni, dar în timp ce le-am strâns mâna şi m-am uitat în ochii lor, am văzut atunci că victoria era întipărită în ochii lor.

Africa de Sud a învins Anglia cu 32-12 şi a câştigat al treilea titlu mondial din palmaresul său.

Primul căpitan de culoare al Springboks, Siyamanthanda Kolisi, a spus că a învăţat faptul că cel mai important lucru este ţara, blazonul Springbok de pe tricou, nu propriile ambiţii.

Campionii mondiali au mers joi prin Pretoria în autobuze descoperite pentru a prezenta trofeul mondial mulţimii strânse pe străzi, care cânta şi dansa, fluturând steaguri sud-africane.

Jucătorii sud-africani vor continua parada victoriei în Durban, East London şi Port Elizabeth, înainte ultima oprire, programată luni la Cape Town. AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel