Premieră pentru România. Simone Tempestini a câştigat o probă specială în Campionatul European de Raliuri

Simone Tempestini scrie istorie pentru România Sursa foto: Simone Tempestini/Facebook Facebook
Simone Tempestini scrie istorie pentru România Sursa foto: Simone Tempestini/Facebook Facebook

Simone Tempestini a înregistrat o nouă premieră pentru automobilismul sportiv românesc, prima probă specială câştigată în Campionatul European de Raliuri, duminică, în Rally di Roma Capitale 2021, potrivit unui comunicat dat publicităţii de Federaţia Română de Automobilism Sportiv.

În 2016, Tempestini, italian care a dobândit cetăţenia română, devenit campion mondial de juniori, transmite Agerpres.

Cu Sergiu Itu copilot, pe un model Skoda Fabia Rally 2 Evo, Tempestini s-a impus în cea de-a 12-a probă specială (penultima) a raliului care s-a desfăşurat în ţara natală. Pe traseul dintre Santopadre şi Arpino, românii au fost cei mai rapizi dintre cele 78 de echipaje care au fost prezente la start. Aceştia au avut un avans de 3,2 secunde faţă de următorul echipaj, format din italienii Fabio Andolfi şi Stefano Savoia.

La general, Simone Tempestini a încheiat pe locul 7, la doar 10 secunde de Top 5 şi la 01 min 06 sec 5/10 de câştigător, însă a depăşit în clasament nume precum Andreas Mikkelsen, Craig Breen sau Gregoire Munster. Performanţa din Italia l-a adus pe Tempestini în top 10 la general în Campionatul European după primele trei etape.

Victoria din acest weekend i-a revenit italianului Giandomenico Basso (01 h 54 min 06 sec 6/10). Acesta este cunoscut inclusiv publicului din România după ce a câştigat în 2017 şi 2018 Transilvania Rally de la Cluj Napoca.

Cel de-al doilea echipaj din lotul naţional al României care a concurat la Roma, format din fraţii Norbert şi Francesca Maior, a abandonat în a noua probă specială după ce maşina de concurs (Peugeot 208 Rally4) a lovit un obstacol de pe marginea traseului şi a pierdut o roată. În acel moment, fraţii Maior se aflau pe locul 3 în topul juniorilor şi erau aproape siguri că pot obţine un nou podium.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel