Premieră la Teatrul ACT

Sâmbătă, 10 decembrie, la ora 19.30 şi duminică, 11 decembrie, la ora 19.30, sunteţi aşteptaţi la premiera spectacolului O intervenţie, de Mike Bartlett, în regia lui Radu Iacoban.

“Ce-i aia o prietenie? E treaba aia când doi oameni se întâlnesc de mai multe ori şi vorbesc între ei? E genul ăla de intimitate împărţită în doi? Ar trebui să mă simt altfel dacă am prieteni? Mai reponsabil, mai fericit, mai împlinit? Câţi prieteni am cu adevărat? Mai ştiu eu ce-i aia o prietenie? Amic sau camarad, sau coleg, sau cum?

Undeva în adâncul sufletului îmi amintesc că îmi eşti prieten pentru că pot să râd cu tine, pentru că pot să te cert, să te înjur şi, cel mai important, îmi eşti prieten pentru că ştiu că vei fi disponibil la orice oră din zi şi din noapte, atunci când voi avea nevoie de tine”.

Citește și: Ziua Naţională a României la Palatul Primatului din Bratislava

Asta se întâmplă în spectacolul O intervenţie. Se operează pe viu şi fără anestezie o relaţie umană, cu toate implicaţiile ei. Cu haz, cu ură, cu sfaturi, cu emoţie, cu disponibilitate şi cel mai important cu prezenţa.

“Mike Bartlett scrie pentru un public ancorat în realitate. Textele sale stârnesc atât emoţia, cât şi inteligenţa publicului, iar O Intervenţie nu face excepţie. Replicile sale au zvâc, incisivitate, umor şi emoţie. Eu, ca tânăr regizor, am avut grijă să nu distrug coordonatele unei reţete cu succes aşteptat. Atunci când ai pe mână un spaţiu atât de special cum e Teatrul ACT, doi actori mega talentaţi - Ana Ularu şi Lucian Iftime - şi un text fenomenal, treaba mea a fost să ajut, asemenea unui monteur de film, ca ritmul textului şi talentul actorilor să ajungă în ochii şi simţurile spectatorului la cel mai ridicat nivel posibil”, mărturiseşte Radu Iacoban

Scenografia: Iulia Popescu. Light Design: Bogdan Gheorghiu. Afiş: Adi Bulboacă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel