Prelungire stare de urgenţă. Parlamentarii NU sunt obligaţi să stea în carantină/izolare

Parlamentul României
Parlamentul României

Hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă prevede şi faptul că parlamentarii nu sunt obligaţi să stea în izolare sau în carantină dacă se întorc dintr-o ţară aflată în zona galbenă, ca risc de infectare. 

"2. Pentru toate persoanele care vin în România din țările care nu fac obiectul excepției de la carantinare/izolare, stabilită de Institutul Național de Sănătate Publică și aprobată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, se instituie pe o perioadă de 14 zile măsura carantinării/izolării la locuința/locația declarată de persoana în cauză, împreună cu colocatarii, inclusiv familia/aparținătorii, după caz.

3. Persoanele care vin în România din țările care fac obiectul excepției de la carantinare/izolare, prevăzută la pct. 2, dar care, înaintea plecării din țara respectivă, nu au stat cel puțin 14 zile pe teritoriul acesteia, intră în carantină/izolare la locuința/locația declarată de persoana în cauză, împreună cu colocatarii, inclusiv familia/aparținătorii, după caz", se arată la alineatele 2 şi 3 din art.1 al Anexei de Completare a Hotărârii de Guvern care reglementează prelungirea stării de alertă. 

Parlamentarii, scutiţi de carantină 

Mai departe, la alineatul 8, sunt indicate categoriile profesionale care sunt excluse de la obligaţia carantinării. Printre aceştia, se numără şi parlamentarii. 

"8. Sunt exceptate de la prevederile pct. 2 și 3 următoarele categorii de persoane care nu prezintă simptome asociate COVID-19, cu respectarea prevederilor legale în vigoare privind utilizarea materialelor individuale de protecție împotriva COVID-19:

d) membri ai Parlamentului European, parlamentari și personal aparținând instituțiilor internaționale și sistemului național de apărare, ordine publică și securitate națională;", se mai arată în ANEXĂ. 

Vezi AICI DOCUMENTUL COMPLET. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel