Ponta: Bugetul pe 2018, haos de la 1 ianuarie

Victor Ponta
Victor Ponta

Proiectul de buget pe anul 2018 nu a fost discutat în guvern şi nu a fost înaintat în Parlament, a atras atenţia deputatul Victor Ponta, copreşedinte al Pro Romania. 

"Există dezbateri politice, dosare, scandaluri, normale într-o ţară democratică, dar, pe de altă parte, lucrurile importante nu sunt abordate. Atragem atenţia că nici partidele aflate la guvernare, nici cei care ar trebui să constituie opoziţia nu se referă la lucruri absolut presante. Suntem la jumătatea lunii noiembrie şi nu avem proiectul de buget pentru 2018. (...) Astăzi nu avem un proiect discutat în guvern şi cu atât mai puţin în Parlament. Dacă se va veni pe ultima sută de metri, înainte de Crăciun, cu bugetul să-l adoptăm foarte rapid, o să vedeţi că mari probleme care ţin de fiscalitate, dar şi de diverse domenii (...) vor fi nerezolvate. Tot cu aceste scandaluri uităm faptul că ordonanţa guvernului privind TVA split este încă în vigoare (...) Nu a venit la Cameră, nu s-a schimbat, nu s-a abrogat. Azi, când vorbim, la 1 ianuarie toate firmele vor intra într-un haos total', a declarat Ponta într-o conferinţă de presă susţinută la Parlament.

El a adăugat că tot de la 1 ianuarie intră în vigoare trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat şi a afirmat că nimeni nu ştie cum se va aplica acest lucru. "Vreau să întreb de la 1 ianuarie, iau un exemplu referitor la compania Hunedoara - ori le plăteşte şi intră direct în faliment pentru că nu are bani, ori nu le plăteşte şi directorii puşi de actualul guvern comit o faptă penală, iar oricum mii de angajaţi rămân fără contribuţii sociale. La fel, e valabil la alte multe companii de stat, iar dacă este vorba despre companii private care sunt în insolvenţă din nou legea se bate cap în cap cu legea insolvenţei. (...) Noi vorbim de Dragnea, de poveşti, de Soroş, de OLAF, de toţi duşmanii lui Dragnea, dar noi uităm că mai sunt 6 săptămâni, nu avem buget, avem în vigoare aberaţia numită TVA split, avem în vigoare ordonanţa cu trecerea contribuţiilor. Nu au venit sa fie discutate în Parlament, în Camera Deputaţilor şi să fie îndreptate - nici TVA split, nici chestiunea cu trecerea contribuţiilor. (...) Tragem un semnal de alarmă că în Camera Deputaţilor nu au ajuns aceste legi fără de care România nu poate să funcţioneze de la 1 ianuarie", a spus fostul premier.

În opinia acestuia, după Sărbătorile de iarnă singura problemă de rezolvat o va reprezenta cursul leu-euro, respectiv ratele la bănci, inflaţia şi creşterea preţurilor la energie, "despre care nimeni nu vorbeşte - nici guvernul, nici opoziţia". 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel