PNL speră la anticipate dacă pică Guvernul. Chirieac: Liberalii au propriul plan

Parlamentul României
Parlamentul României

Analistul politic Bogdan Chirieac a analizat situaţia din Parlament înaintea moţiunii de cenzură, afirmând că şansele să treacă moţiunea de cenzură sunt mari. 

Potrivit calculelor parlamentare, PSD are 201 parlamentari, iar UDMR 30, ceea ce înseamnă că ar mai trebui doar 2 voturi pentru ca Guvernul să cadă. Conform unor surse România TV, Marian Cucşa, fost deputat ALDE, va trece la PSD, iar celălalt vot ar putea fi asigurat chiar de USR. Asta pentru că mai mulţi parlamentari USR au declarat că ar putea vota moţiunea pentru a grăbi paşii spre alegerile anticipate. 

"Şi PNL are propriul plan. Pentru că de ce forţează alegerile în două tururi? Pentru a forţa anticipatele. Se pare că va fi consens la această moţiune, Guvernul Orban 1 e deja istorie la acest moment! UDMR a condiţionat sprijinul pentru Guvernul Orban de faptul că nu se va trece la alegeri locale în două tururi. ", a spus Bogdan Chirieac la România TV. 

PNL speră la ajutor din partea parlamentarilor

"Noi am venit şi ne-am asumat pentru alegerea primarilor în două tururi, chiar credem în asta şi de mult am promovat această idee, aşa că ne dorim să le avem. Avem asta trecut în programul de guvernare. Dacă va fi pica Guvernul la moţiune, Guvernul Orban va fi interimar şi vom merge spre numirea unui nou Guvern. Dar cred că parlamentarii vor vota de aşa natură încât să ajungem la anticipate.", a declarat şi Virgil Guran. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel