PNL şi PSD, scandal pe alocațiile copiilor. Ana Birchall: Liberalii să susțină proiectul semnat deja

Un nou scandal a izbucnit între PNL și PSD pe tema alocaţiilor de stat.  Social-democraţii îi acuză pe liberali că vor să profite electoral de copii, după ce PNL a depus un nou proiect pentru majorarea alocaţiilor în condițiile în care un proiect asemănător există.

PNL a depus un astfel de proiect, deşi în Parlament se dezbate deja o lege identică depusă de USL, dar pe care liberalii nu o mai susţin acum. Senatorul liberal Cristian Bodea a depus marți o inițiativă legislativă prin care propune majorarea alocației de stat pentru copii de la 42 la 200 de lei, lunar, pentru fiecare minor din România.

De notat că Senatul a respins, în noiemebrie 2013, cu 79 de voturi pentru, 14 voturi împotrivă și 17 abțineri, în perioada în care Crin Antonescu conducea camera superioară, o propunere legislativă care viza indexarea cuantumului alocației de stat pentru copii începând cu anul 2014.

Deputatul PSD, Ana Birchall, a declarat că demersul introducerii de către PNL a unei iniţiative legislative privind creşterea alocaţiei pentru copii este un demers profund populist, întrucât deja există o iniţiativă legislativă, asumată de PSD şi PNL pe această temă, care aşteaptă dezbaterea la Camera Deputaţilor.

„Depunerea unei noi iniţiative legislative de către PNL pe tema alocaţiei pentru copii este un demers populist şi electoral. Îi informez pe iniţiatorii proiectului şi în special pe doamna Cristina Ancuţa Pocora că dacă sunt serioşi în susţinerea creşterii alocaţiei pentru copii tot ceea ce trebuie să facă este să susţină în Camera Deputaţilor proiectul iniţiat de mine privind creşterea graduală a alocaţiei pentru copii, încă din anul 2013, proiect semnat inclusiv de senatori şi deputaţi PNL", a declarat deputatul PSD Ana Birchall.

„Creşterea alocaţiei de stat pentru copii nu este un subiect care merită confiscat politic şi electoral. Nu îmi aduc aminte ca în perioada în care PNL deţinea controlul Ministerului Muncii, colegele şi colegii liberali să fi fost atât de vocali în susţinerea creşterii alocaţiei pentru copii. Dimpotrivă, fostul ministru al Muncii s-a opus oricărei creşteri a alocaţiei", a afirmat Ana Birchall.

„M-aş bucura dacă demersul liberalilor ar fi unul sincer, însă introducerea unei noi iniţiative legislative pentru creşterea alocaţiei este un gest strict electoral. Timpul necesar pentru dezbaterea proiectului în Senat şi apoi în Camera Deputaţilor este pur şi simplu pierdut, atâta timp cât pe ordinea de zi a Comisiei de Muncă de la Cameră se află proiectul iniţiat de mine şi semnat inclusiv de colegi liberali, cu acelaşi obiect de reglementare", a mai declarat Ana Birchall.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel