PNL nu votează legea bugetului de stat pe 2015. "Improvizație de la un capăt la altul"

Grupurile parlamentare ale PNL vor vota împotriva legii bugetului de stat pe 2015. Este declarația deputatului liberal Eugen Nicolăescu făcută, vineri, în plenul Camerelor reunite ale Parlamentului.

"Încep prin a-mi exprima o profundă dezamăgire cu privire la acest proiect de buget pe care Guvernul Ponta ni-l propune spre o pretinsă dezbatere, pentru că numai dezbatere nu este, este având în vedere că ea a fost îngrămădită în câteva zile. Îmi exprim, de asemenea, profunda îngrijorare pentru modul în care va arăta viaţa noastră, a românilor, şi mai ales economia anului viitor dacă acest proiect va fi adoptat în forma propusă. (...) Este, cred, pentru prima dată în istoria României când Guvernul se prezintă în faţa Parlamentului cu o improvizaţie de la un cap la altul. De fapt, cu un proiect de buget nerealist, neprofesionist şi, lucrul cel mai grav, mincinos. Bugetul pe anul 2015 este un plagiat marca Ponta al bugetului din 2014 şi este chiar mai rău, pentru că acest proiect ne spulberă orice speranţă de mai bine, continuând politica falimentară a Guvernului pesedist şi a acoliţilor săi", a susţinut Eugen Nicolăescu.

Deputatul PNL a acuzat că proiectul legii bugetului de stat a fost înaintat Parlamentului cu o întârziere de o lună faţă de termenul legal. 

"Ca să ne dovedească că activitatea Executivului este incoerentă (...), domnul prim-ministru Victor Ponta vine din nou în Parlament să ceară vot pentru un buget, dar cu altă formulă guvernamentală, în care nu se mai regăsesc miniştrii care au propus alocările bugetare pentru 2015. Iar în urma audierilor din comisiile de buget-finanţe am constatat că noii miniştri nu aveau nicio idee despre resursele pe care le vor administra, despre politicile publice pe care trebuiau să le realizeze în anul 2015 cu respectivele resurse din buget. (...) Asistăm, deci, la un moment unic în istorie, în care ni se propune un proiect de buget neasumat politic de nimeni, un Guvern fără program de guvernare, fără miniştri iniţiaţi. (...) De aceea, grupurile parlamentare ale PNL din Camera Deputaţilor şi din Senat în mod cert vor vota împotriva acestui proiect de lege. Este un proiect croit iresponsabil, care va fi decontat în fiecare zi de toţi românii, pentru că va fi o guvernare care ne va costa din pricina incompetenţei şi a proastei gestiuni a miniştrilor din acest Cabinet", a mai declarat Nicolăescu. 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy