PNL și PDL solicită audierea ministrului Justiției, Robert Cazanciuc, în Comisia Juridică a Camerei

Deputații PNL și PDL din Comisia Juridică au solicitat audierea ministrului Justiției, Robert Cazanciuc. Avizele pentru OUG cu privire la migraţia aleşilor locali și declarația ministrului Eugen Nicolicea despre competenţa CCR de a se pronunţa pe hotărârile Parlamentului sunt subiectele pentru care ar urma să fie audiat Cazanciuc.

"Noi, membrii ACL din Comisia juridică, am decis să cerem chemarea ministrului Justiţiei în faţa Comisiei Juridice, cu mai multe teme. Prima dintre ele este modul în care a avizat şi argumentele pentru care a avizat ordonanţa 55/2014 (OUG privind migraţia aleşilor locali - n.r.), evident în ipoteza în care a avizat această ordonanţă, pentru că vâzând declaraţiile de ieri ale doamnei Firea ne întrebăm dacă ea chiar are avizele prevăzute de legea 24/2000 sau avem o ordonanţă trecută cu încălcarea legii, tocmai de aia trebuie să ne lămurim", a anunțat, miercuri, deputatul PNL Theodor Nicolescu, citat de Mediafax.

El a adăugat că deputaţii ACL vor să mai ştie dacă ministrul Justiţiei împărtăşeşte opiniile ministrului pentru relaţia cu Parlamentul, Eugen Nicolicea, privind competenţa CCR de a se pronunţa pe hotărârile Parlamentului.

"În al doilea rând, vrem să-l întrebăm pe domnul ministru Cazanciuc ce opinii are cu privire la punctul de vedere al Guvernului Ponta, exprimat prin ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, exprimat în scris de către domnul Nicolicea, care spune că deciziile Curţii Constituţionale, obligatorii conform Constituţiei, nu se aplică în anumite cazuri şi vreau să vedem dacă ministrul Justiţiei este de acord cu acest punct de vedere", a continuat deputatul PNL.

Vezi și: Băsescu vrea demisia lui Cazanciuc: Și eu am greșit

El a arătat că o altă temă pe care deputaţii ACL ar vrea să o discute cu Robert Cazanciuc este poziţia acestuia şi a MJ cu privire la Legea amnistierii şi graţierii.

"Cererea noastră va fi depusă zilele acestea la Comisia juridică şi sperăm ca, în cel mai scurt timp, să-l avem pe domnul Cazanciuc şi să vedeţi şi dumneavoastră răspunsurile dumnealui la aceste probleme chiar de interes", a mai declarat Theodor Nicolescu.

El a arătat că, potrivit Regulamentului, o dată pe sesiune ministrul de resort poate fi chemat să explice poziţia sa pe anumite teme la comisiile de specialitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel