PNL, două modificări pentru Legea dării în plată. "Prima casă", vizat

Copreședinta PNL, Alina Gorghiu, a precizat că liberalii au convenit să susțină, două modificări pentru Legea dării în plată. 

Una dintre modificări este eliminarea plafonului cu privire la credite şi a doua, exceptarea programului "Prima Casă" din prevederile legii. "Suntem pentru eliminarea plafonului stabilit în Senat, pentru un motiv pe care l-am spus public de nenumărate ori. (...) Este un plafon care stabileşte o discriminare foarte clară şi temerea noastră, că această lege în baza acestui articol poate fi atacată la CCR, este reală", a spus Alina Gorghiu, potrivit news.ro

Liderul PNL a precizat că partidul va susţine şi exceptarea programului "Prima Casă" din prevederile legii. Liberalii vor cere măsuri suplimentare pentru a se asigura că legea se va aplica doar titularilor de contract, respectiv cei care au luat casa în scop de domiciliu, pentru a elimina posibilitatea ca de prevederi să beneficieze şi "samsarii sau speculatorii". PNL vrea şi ca legea să se aplice în continuare contractelor aflate în derulare, considerând că nu se pune problema retroactivităţii.

[citeste si]    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel