PNL A DECIS. Îl susţine pe Zegrean la şefia Consiliului Legislativ

Florin Roman, liderul deputaţilor PNL, a anunţat că liberalii vor susţine candidatura lui Augustin Zegrean la şefia Consiliului Legislativ. 

"Grupul PNL din Camera Deputaţilor şi Senat îl susţine pentru şefia Consiliului Legislativ pe fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, domnul Augustin Zegrean, o persoană integră, competentă, o persoană care dă dovadă de foarte mult profesionalism, o persoană care, potrivit foarte multor români, a ştiut să ţină o linie de echilibru pentru Curtea Constituţională a României. Cred că asupra domnului judecător Augustin Zegrean nu poate să cadă niciun fel de umbră. Domnul Zegrean a avut o carieră profesională ireproşabilă, a ocupat funcţia de preşedinte al CCR, nu a fost implicat în episoade neplăcute ale justiţiei, n-are nicio legătură cu Ordonanţa 13, cu recursul compensatoriu sau cu mutilarea Codului penal şi a Codului de procedură", a declarat Roman în plenul reunit al Parlamentului, conform Agerpres. 

PNL are şi o opţiune de rezervă



El a arătat că, în funcţie de procedură, PNL va avea ca a doua opţiune candidatul USR la şefia Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din Consiliul Legislativ.

"În cazul în care procedura de vot este una de a vota în mod simultan cele două buletine, în cazul postului prevăzut pentru şefia Secţiei (de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare - n.r.), PNL va susţine candidatul USR, pentru că trebuie să dăm un semnal foarte clar că doar uniţi putem lupta împotriva celor de la PSD", a adăugat Roman.

Plenul Parlamentului s-a reunit, marţi, pentru numirile în funcţiile de preşedinte al Consiliului Legislativ şi, respectiv, preşedinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul instituţiei.

Deputatul PSD Florin Iordache, fostul preşedinte al Curţii Constituţionale Augustin Zegrean şi secretarul general al Consiliului Legislativ, Ionuţ Duli Mazâlu, şi-au depus candidaturile pentru funcţia de preşedinte al instituţiei.

Pentru funcţia de preşedinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ şi-au depus candidaturile senatorul USR George Edward Dircă, fostul preşedinte al CCR Augustin Zegrean şi Andrei Ciochiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel