PlayStation 5 va avea probleme de stoc în tot anul 2021, dă de înțeles Sony

Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ

Sony a transmis că nu se așteaptă ca situația lipsei de stoc a consolei PlayStation 5 să se îmbunătățească în viitorul apropiat.

Conform The Verge, directorul financiar al companiei, Hiroki Totoki, a spus că Sony nu va putea ține pasul cu cererea pentru consola de nouă generație și cel mai probabil situația va continua până în 2022.

„Nu cred că cererea se va calma în acest an și chiar dacă ne asigurăm mai multe componente și producem mai multe unități de PS5 anul viitor, oferta noastră nu va putea ține pasul cu cererea”, ar fi spus Totoki, potrivit Bloomberg. „Am vândut mai mult de 100 de milioane de unități de PlayStation 4 și, ținând cont de cota noastră de piață și reputație, nu pot să mă aștept ca cererea să scadă chiar atât de ușor”.

Câte unități își plănuiește compania să producă în 2021?

Deocamdată, Sony dorește să creeze cel puțin 14,8 milioane console în anul financiar care începe în aprilie 2021, după ce a vândut 7,8 milioane unități de la lansarea din noiembrie până pe 31 martie.

Chiar și așa, mesajele directorului financiar sunt mult mai pesimiste decât ceea ce transmitea Sony anterior. Șeful companiei, Jim Ryan, a spus în februarie că „viteza îmbunătățirii din lanțul de furnizare va crește în anul acesta, așa că până în a doua jumătate a anului 2021, numerele vor fi decente într-adevăr”.

Pe lângă pandemia care a afectat întregul glob, o altă problemă pentru Sony este și criza de semiconductori care a încetinit producția în toate sectoarele în care se folosesc cipuri. Președintele SUA, Joe Biden, a anunțat anterior că va face tot posibilul pentru a reuși să remedieze situația. VEZI ȘI: Administrația Biden caută să rezolve criza semiconductorilor. România, afectată de problemă.

Ce se întâmplă în România?

În România, PlayStation 5 nu se găsește la prețul recomandat de 2.500 lei în marile magazine. Pe platformele pentru comercianți, consolele se vând la mâna a doua cu peste 3.500 lei, în timp ce magazinele oficiale vând sistemul cu peste 4.000 lei.

Aceeași situație persistă și la Xbox Series X, echivalentul de nouă generație al Microsoft. Consolele se vând de această dată mai ieftin, cu peste 3.000 lei pe platformele pentru comercianți și cu 4.000 le în magazinele oficiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel