Pieţele, închise de Guvern, deschise de Parlament? USR îl atacă pe Orban: Nu guvernează în gol. Politici făcute pe genunchi

FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES

USR-PLUS lansează un atac dur la adresa lui Ludovic Orban, pe care îl acuză de lipsă de transparenţă în ceea ce priveşte măsurile publice luate de Guvern. 

Cătălin Drulă a explicat, în plen, că proiectul de lege dezbătut în Camera Deputaților e "aberant și neconstituțional, ceea ce pare să fie până la urmă și o minge servită la fileu de PSD PNL, dar n-ar fi prima dată, iar tehnic și juridic e un dezastru. Ce treabă au bâlciurile și talciocurile cu serviciile esențiale. Acest amendament zice că bâlciurile și talciocurile nu vor putea fi închise niciodată, în nicio stare de alertă.”. Deputatul a spus şi că USR se va abţine de la vot. 

Acesta a lansat şi un atac dur la adresa premierului Orban, pentru lipsa de transparenţă în luarea unor astfel de decizii. 

”Am văzut aceste măsuri care ne-au fost practic comunicate în timp real, fără nici un fel de consultare cu celelalte forțe politice. Domnul Orban nu guvernează în orb, există și un Parlament, noi am fost aleși pentru a supraveghea actul de guvernare, e normal într-o democrație”, a declarat deputatul USR. 

"În România se fac politici publice pe genunchi"

"Trecând peste partea de transparență, această măsură a închiderii piețelor agro-alimentare din spații închise nu o înțelege nimeni, adică înțelegem și susținem absolut și vreau să fie foarte clar, USR PLUS susține măsurile de sănătate publică ce se impun conform sfatului experților. Tocmai că îngrijorarea noastră este că măsurile care erau necesare nu au fost luate la momentul potrivit, ca să nu piardă puncte electorale domnul Orban și am văzut, cred că și dvs., presa ați văzut niște documente scurse, pare-se, pe surse, din zona experților, care aveau măsuri mai dure și în compensare, pare că a fost aleasă această măsură a închiderii piețelor, ca să ne facem că facem ceva, dar ca de multe ori în România când se fac politici publice pe genunchi, s-a ales o măsură proastă, pentru că cred că toată lumea este de acord că locurile unde se vinde mâncare nu trebuie închise, cum nu închidem nici supermarketurile”, a mai declarat Cătălin Drulă la RFI

Nici PMP nu a votat, deşi Eugen Tomac ceruse Guvernului să lase pieţele agroalimentare deschise, în urmă cu câteva zile. 

Cele două partide nu au votat argumentând că procedura era neconstituţională, iar până la promulgare oricum ar trece perioada de restricţii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel