Piesele dramaturgilor ruşi rămân în repertoriul TNB: Nu au nicio vină Cehov, Gorki, Turgheniev

Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ

Mircea Rusu, directorul Teatrului Naţional Bucureşti, a anunţat că nu va scoate din program piesele dramaturgilor ruşi, nici dacă i s-ar cere asta. 

„Nu admit așa ceva. Voi refuza categoric. Nu au nicio vină nici Cehov, nici Gorki, nici Turgheniev și așa mai departe pentru că actualii conducători ruși fac ce fac. Dimpotrivă, noi trebuie să avem puterea să nu amestecăm lucrurile. Cultura rusă este una excepțională.

Cultura rusă l-a dat pe dramaturgul cel mai mare, Cehov. Este greu să trecem peste asta. Sunt niște excese de zel. Mi s-a sugerat să punem niște proiectoare cu care să colorăm TNB în culorile Ucrainei.

Nu cred că ăsta este rolul teatrului. Este un rol al politicii. Rolul nostru este altul. Aș vrea să văd dacă vă și înrolați când veți fi chemați la arme, dacă veți fi la fel de generoși și de emoționați”, a declarat directorul Teatrului Național București, Mircea Rusu, conform Antena3.

Soprana Anna Netrebko din Rusia nu va mai cânta la Metropolitan Opera din New York

 

Soprană rusă Anna Netrebko nu va mai cânta la Metropolitan Opera din New York în acest sezon și nici în următorul, după ce a refuzat să se distanțeze public de președintele rus Vladimir Putin, potrivit unui comunicat al instituției citat de CNN.

"Este o mare pierdere artistică pentru Met și pentru operă", a declarat directorul general al companiei, Peter Gelb, într-o declarație pentru CNN. "Anna este una dintre cele mai mari cântărețe din istoria Met, dar cu Putin ucigând victime nevinovate în Ucraina nu a existat nicio alternativă".

Netrebko urma să joace în "Turandot" de Puccini în această primăvară, precum și în "Don Carlo" de Verdi în sezonul următor.

Soprana ucraineană Liudmyla Monastyrska o va înlocui în "Turandot", iar înlocuitoarea din "Don Carlo" va fi anunțată la o dată ulterioară, potrivit Met.

Netrebko a emis declarații critice la adresa războiului, dar nu a comentat public despre Putin.

În 2014, Netrebko a făcut o donație importantă pentru un teatru de operă din Donețk, un oraș din Ucraina controlat de separatiștii pro-ruși, potrivit unui raport al New York Times. După ce a făcut donația, ea a fost fotografiată ținând în mână un steag folosit de grupurile separatiste, informează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel