Pensiile speciale ale aleșilor, votate pe ascuns

Pensiile speciale ale parlamentarilor au fost votate în Comisia de Statut, urmând ca plenul Parlamentului să dea votul final.

Parlamentarii din Comisia de Statut au votat pentru adoptarea pensiilor speciale pentru aleși. Potrivit legii, fiecare parlamentar poate beneficia de pensie specială, după doar un an de mandat. În funcție de vechime și de numărul de mandate, pensia poate ajunge și la 4.000 de lei.

Pe 9 septembrie, plenul reunit al Parlamentului a decis retrimiterea la comisie a cererii președintelui Klaus Iohannis privind reexaminarea legii pentru completarea Statutului deputaților și senatorilor.

Comisia de Statut a Parlamentului adoptase deja o serie de modificări printre care și aceea că deputații și senatorii care sunt în mandat nu au voie să încaseze pensie specială, potrivit Agerpres.

[citeste si]

Pe de altă parte, membrii comisiei nu au acceptat propunerea președintelui Klaus Iohannis ca aleșii care au fost declarați incompatibili de ANI să nu primească aceste pensii.

La 10 iulie, preşedintele Klaus Iohannis a retrimis Legislativului pentru reexaminare prevederea din Statutului deputaţilor şi senatorilor referitoare la acordarea unei "indemnizaţii pentru limita de vârstă" a actualilor şi foştilor parlamentari.

"Indemnizaţia pentru limită de vârstă care se acordă deputaţilor şi senatorilor este de natură a crea confuzii cu privire la natura juridică a acestui drept. Dreptul introdus prin legea transmisă la promulgare nu are însă ca temei, nici măcar în parte, vreunul dintre principiile ce stau la baza stabilirii pensiilor, fiind lipsit de orice legătură cu contribuţia la sistemul de asigurări sociale", se spune în cererea de reexaminare a președintelui Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel