PENSII SPECIALE. PSD ia fața PNL: Mișcare în Parlament, luni - surse

Marcel Ciolacu - PSD foto Agerpres
Marcel Ciolacu - PSD foto Agerpres

Partidul Social Democrat face un nou pas înaintea PNL-ului. 

Conducerea Camerei Deputaților se reunește luni, de la ora 13:30. Potrivit unor surse citate de Mediafax, PSD vrea să includă proiectul de eliminare a pensiilor speciale. 

 ”Şedinţa Biroului permanent al Camerei Deputaţilor va avea loc luni, 20 ianuarie, începând cu ora 13.30 (sala „Barbu Catargiu", nivel P1)", se arată într-un comunicat al instituției.

PSD vrea suplimentarea ordinii de zi cu proiectul care prevede eliminarea pensiilor speciale pentru mai multe categorii de profesii, conform Mediafax.  

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a anunțat, marți, că va convoca o sesiune extraordinară pentru eliminarea pensiilor speciale, în contextul în care PNL a afirmat că nu pot fi dublate alocațiile de stat, din cauza impactului bugetar al acestor pensii.

Enigmă, ce proiect ajunge la votul Parlamentului

Proiectul PNL are în vedere eliminarea pensiilor de serviciu pentru mai multe categorii, printre care: deputaţi şi senatori, judecători şi procurori, personalul auxiliar de specialitare al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, funcţionari publici cu statul special, funcţionari publici parlamentari, membrilor corpului diplomatic şi consular al României, membrilor Curţii Constituţionale şi a personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România. Indemnizațiile speciale nu au fost eliminate în cazul militarilor și polițiștilor.

Dezbaterile din Comisia de specialitate au avut loc pentru ambele inițiative privind eliminarea pensiilor, atât a PNL, cât și a USR, însă raportul favorabil a fost dat pentru propunerea PNL.

Însă, în ședința plenului din 18 decembrie, Camera Deputaților nu a supus votului proiectul de lege al PNL privind eliminarea pensiilor speciale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel