Pedersen, noul campion mondial de şosea: A fost brutal, 10-12 grade Celsius şi multă ploaie

Mads Pedersen, primul danez care a câştigat tricoul curcubeu, duminică, în cursa de fond a Campionatului Mondial de şosea de la Yorkshire, a declarat că victoria lui este incredibilă la capătul unei curse brutale, în care favoriţi ca Alejandro Valverde, campionul mondial en titre, Primoz Roglic, Nairo Quintana sau Richard Carapaz, câştigătorul Turului Italiei 2019, au fost nevoiţi să abandoneze.

Cursa s-a desfăşurat sub o ploaie aproape constantă, în condiţii de frig, care a epuizat concurenţii. Dintre cei 197 de ciclişti care au luat startul, doar 46 au trecut linia de sosire. În ultimii 4-5 km, Pedersen, elveţianul Stefan Kung şi italianul Matteo Trentin s-au distanţat de restul plutonului şi au început lupta pentru victorie.

Trentin, cu trei victorii de etapă în Turul Franţei, părea marele favorit din acest trio şi a lansat sprintul cu 200 m înainte de finiş, însă contrar tuturor aşteptărilor Pederson l-a depăşit pe ultimii 50 metri şi a câştigat cea mai importantă victorie din cariera sa, în care cel mai bun rezultat de până acum era un loc 2 în Turul Flandrei 2018.

Este visul oricărui ciclist să poarte tricoul curcubeu. Este incredibil că am reuşit asta. Am reuşit să rezist şi să sper la ce e mai bine. Când am văzut linia de sosire, am sperat că toată suferinţa va trece şi voi putea reuşi un sprint bun. A fost brutal, o zi dură, şase ore şi jumătate pe bicicletă, 10-12 grade Celsius şi multă ploaie. A fost o zi foarte grea, dar astea sunt condiţiile în care îmi place să concurez, a declarat Pedersen, 23 ani, de la echipa Leopard-Trek, care încă nu a participat în Turul Franţei.

Trentin, sosit al doilea, s-a arătat deprimat după cursă: Nu ai titlul niciodată în buzunar. Azi a fost incredibil de greu. Un tip a luat tricoul, doi băieţi au luat medalii şi restul nimic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel