Urmărește emisiunea live


”Pe cine căutați, doamnă?” – o carte despre noi toți

Orice om are nevoie de mentori, de dezvoltare personală. Orice om are un trecut, un viitor și, mai ales, un prezent, pe care trebuie să ne concentrăm. Orice om trăiește propriile drame și lecții de viață, generate de iubire sau de alte motive.

"Pe cine căutați, doamnă?" este o carte care merită și trebuie citită de orice om cu suflet și sentimente. Autoarea, artista Teresa Tina, se află la a treia carte publicată, după "Drumul lung către suflet – omagiu Teresei Teng" și "Înger printre oameni". Dacă primele două volume semnate de Teresa Tina se referă la viețile altor oameni care i-au influențat dramatic viața, și anume artista asiatică Teresa Teng și artista Sun Zhi Ping, antrenoarea echipei de acrobaţi a Chinei, "Pe cine căutați, doamnă" se referă la propria viață, la propriile drame și propriile fericiri. Dar este și o carte în care ne putem regăsi cu toții.

Cartea este despre iubire, dar și despre iertare. Dar cine este autoarea, Teresa Tina? Născută cu numele Cristina Boboacă, într-o comună așezată nu departe de Drăgășani, Roșiile, unde a copilărit legendara Maria Ciobanu, a devenit cunoscută ca interpretă de muzică populară. Cristina Boboacă şi-a început cariera de muzică pop la 14 ani şi a debutat la emisiunea "Telediscul muzicii populare", la TVR 1. A lansat primul album de muzică populară în 1994, la casa de discuri Eurostar. Din 2007, artista s-a regăsit în muzica Teresei Teng, de atunci continuând să o studieze şi să se personifice cu marea divă asiatică. Tot de atunci, din respect pentru Teresa Teng, a adoptat numele de scenă Teresa Tina când intepretează muzica asiatică.

"Pe cine căutați, doamnă?", descrie drumul Teresei Tina, începând cu copilăria și adolescența – pline de iubire dar și de dramă – dintr-un sat vâlcean și continuând cu primii ani trăiți în București, unde este bonă pentru doi copii dintr-o familie mixtă, româno-greacă. Aici îl întâlnește pe "Mister Z", un chinez charismatic care îi va marca viața, cu care va fi căsătorită și cu care va avea o fată superbă. Totul pare ideal. Însă "Mister Z" dispare după 7 ani de căsnicie aparent fericită din viața Tinei. Și se descoperă că are o viață dublă. Cine ar rezista unui asemenea șoc?

Însărcinată în luna a noua, Tina ajunge la Beijing și bate la ușa lui "Mister Z". I se răspunde: "Pe cine căutați, doamnă?"... Părinții lui Mr. Z o primesc frumos pe Tina, însă fiul lor refuză orice comunicare.

"- Știu că te simți pierdută, dar asta n-o să dureze la infinit, îmi spune mama lui Mister Z. Îmi aminteam din nou și din nou prima noapte de iubire... Nu puteam să cred că totul s-a terminat... Cel mai tare mă speria acest gând..."

Într-un Beijing de data asta trist, cenușiu, apăsător, Tina are parte de oameni providențiali care îi ies în cale și îi oferă cele mai bune sfaturi. Anume, un taximetrist și un maestru tibetan, întâmplător întâlnit într-un templu. "Viața aceasta pe Pământ înseamnă Desăvârșire. Fiecare întâmplare, fiecare suferință, fiecare bucurie, oricât de măruntă ar fi, este o îndrumare a Planului Divin. Suntem la îndemâna definitivă a Planului Divin!", îi spune maestrul tibetan Teresei.

Urmează o cădere, clipe de dezamăgire. Însă pe lume apare Mădălina, cadoul din viața Tinei, aflată în căutarea adevărului pierdut. Apoi încă o încercare, de data aceasta telefonică: Mister Z, ai o fetiță superbă, îți seamănă perfect și este tare jucăușă. Am vrut să-ți împărtășesc bucuria mea de mamă... dar un clic sec a închis convorbirea".

Teresa Tina ajunge în Tibet și este inițiată la o mănăstire. Și învață ce înseamnă a ierta. Și că suntem responsabili în viață de consecințele acțiunilor noastre. Datorită lui "Mister Z", artista are o fată superbă și descoperă muzica Teresei Teng. "Există în viață anumite momente magice care ne ajută să simțim că renaștem, ne purifică și ne spiritualizează făcându-ne să uităm suferința și trivialitatea cotidiană, manifestările mai puțin bine intenționate ale celor din jur. Acela a fost momentul în care am descoperit-o pe legendara Teresa Teng. Cu fiecare nouă melodie pe care o ascultam vrăjită , simțeam că mă regăsesc, că muzica ei mă tonifică, mă înalță, îmi dă aripi să zbor și să înțeleg că nu sunt singură pe această lume... Îmi fusese dat să sufăr spre a-i cunoaște pe legendara Teresa Teng și spre a ajunge la o altă viziune asupra IUBIRII, sub impresia viziunii atât de puternice și originale transmise de cântecele ei... Același destin, același suflet, același ideal ne apropia prin timp una de cealalta, încât ajunsesem să simt intensitatea privirilor ei care îmi vegheau existența și mă ajutau să-mi găsesc calea", spune Teresa Tina în carte.

Volumul pornește de la drame dar este un volum despre autocunoaștere, dezvoltare personală, obținerea împăcării de sine, oferirea iertării. Este o carte pentru liniștea sufletească, o carte care te îndrumă cum să treci peste rănile din inimă, acel zvâc care te ajută să mergi înainte cu zâmbetul pe buze peste lucrurile grele. Așa cum îi spune Tinei maestrul ei Tibet, "În viață nu există, mai devreme sau mai târziu, totul se întâmplă la timpul potrivit. O viață fără iubire este lipsită de însemnătate!".

Și ce bine ar fi dacă la orice om care ne-a rănit în viață am avea puterea să spunem: "M-ai rănit profund, dar nu mai doresc să rămân cantonată, adăpostită în trecut. De aceea te iert acum! ... Te-am eliberat, m-am eliberat, de asemenea, pe mine!".

Pentru că toți suntem responsabili pentru experiențele pe care le trăim. Fiecare gând pe care-l emitem ne modelează viitorul și trebuie să ne eliberăm și să ne vindecăm de trecut.

Cartea pare desprinsă din ficțiune, dar este realitate pură. O viață tumultoasă a unei artiste desăvârșite, cu învățăminte pentru orice om de pe lumea asta care iubește. Aș încheia cu cuvintele artistului Marian Stere: "Aș fi vrut să spun că această carte este recomandată cu multă căldură creatorilor de film. Este un roman plin de imagini și decupaje cinematografice care spun o poveste adevărată. Poate că eroina principală, și prin numele cu profunde rezonanțe Cristice, a trebuit să străbată o Golgota. Însăși existența ei, faptul că a rezistat tuturor vicisitudinilor oferite de soartă, a fost adevărata misiune... Dar nu vă spun nimic la toate acestea... Spun doar că veți descoperi o Femeie puternică, sprijinită de Credință, cântec și iubire, de la care avem ce învăța".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel