Patru membri PSD au votat la moțiune. Doi au renunțat în ultima clipă

 

Parlamentarii coaliției de guvernare au participat la ședința Parlamentului pentru dezbaterea moțiunii de cenzură, dar au hotărât să nu voteze. Strategia a fost explicată de secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, care a susținut că Opoziția  va rămâne în ofside, iar electoratul va observa disensiunile din PNL.

Doi membri PSD, Ecaterina Andronescu și Georgică Severin,  au anunțat, în dezbateri televizate, că se opun moțiunii, dar consideră că trebuie să voteze împotrivă, nu să stea în bănci. Totuși, nu au votat, vineri, când moțiunea a fost respinsă de Parlament.  Mădălin Voicu a declarat pentru DCNews că el s-a opus de la bun început votului și că, după ce a discutat a reușit să-i convingă pe mulți că este cea mai bună soluție. ”Să-i lăsăm să-și dovedească forța, dacă o au. În cursul serii de ieri, majoritatea colegilor a înțeles și s-a raliat acestui demers, a spus senatorul PSD”.

În PSD au fost patru excepții. Victor Ponta și-a exprimat votul, ca și Valeriu Zgonea, acționând din poziția de premier și de președinte al Camerei, au explicat surse din partid. La fel a făcut și președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care a fost singurul din PLR care a votat . Pesediștii Bogdan Niculescu-Duvăz și Șerban Nicolae au votat, la rândul lor. Liderii PSD spun că nu a fost o interdicție, ci doar o recomandare,  neputându-se vorbi despre o dizidență. Mai mult,  ambii au votat pentru respingerea moțiunii.  Împotriva moțiunii de cenzură  s-au înregistrat 13  voturi, iar 7 voturi au fost anulate.

MOȚIUNEA DE CENZURĂ A PNL A CĂZUT ÎN PARLAMENT

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel