Urmărește emisiunea live


Parlamentarii ar putea dezbate și vota de acasă proiectele de lege

Parlamentarii ar putea să ia parte la şedinţele de plen chiar de acasă. Asta dacă ideea parlamentului online ar fi pusă în practică, aşa cum îşi doresc unii aleşi. Ei ar putea să dezbată legile, dar şi să voteze, prin videoconferinţă. 

În cazul în care iniţiativa parlamentară ar fi aprobată, senatorii şi deputaţii nu ar trebui să se mai deplaseze în Capitală pentru a vota şi a dezbate. Sistemul de video-conferinţă s-ar aplica nu doar şedinţelor de plen, ci şi discuţiilor din comisiile de specialitate.

Pe lângă reducerea costurilor necesare cu deplasarea şi cazarea parlamentarilor, această măsură ar avea şi avantajul de a transparentiza întreg procesul legislativ, susțin inițiatorii. Ei adaugă că astfel toate şedinţele ar putea fi urmărite pe internet.

"Aţi putea avea acces direct la fiecare parlamentar în orice moment, şi vedeţi ce face ăla, nu ştiu, gândeşte, fumează, bea, manancă, se scobeşte în nas, vorbeşte cu colegii. Sistemul poate fi implementat foarte repede. După calculele mele, ar duce la o diminuare a cheltuielilor la 20% din cât sunt acum", a precizat Varujan Pambuccian, conform pesurse.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel